Vliegreis met kleine kinderen, hoe bereid je ze voor?

Het is belangrijk om je kinderen goed voor te bereiden op wat er gaat komen. Kinderen houden van routine, dus een vliegreis kan voor hen een grote verstoring zijn. Probeer je kinderen al vroeg bij het proces te betrekken. Vertel ze waar je naartoe gaat, hoe lang de vlucht duurt en wat ze kunnen verwachten tijdens de reis. Er zijn veel kinderboeken over vliegreizen die je kunt lezen om ze een beeld te geven van wat er gaat gebeuren.

Vliegreis met kleine kinderen, hoe bereid je ze voor?

De inpaklijst: essentiële items voor je kleintjes

Als je reist met kleine kinderen, vergeet dan niet om essentiële items mee te nemen zoals luiers, natte doekjes, snacks, extra kleding en hun favoriete speeltjes of knuffels. Pak ook een paar verrassingsitems in om ze tijdens de vlucht bezig te houden. Denk aan nieuwe kleurboeken, stickers of kleine spelletjes. Vergeet niet dat de drukverandering tijdens het opstijgen en landen pijnlijk kan zijn voor kleine oortjes, dus pak ook wat kauwspeelgoed of lolly’s in om dit te helpen verlichten.

Tijdens de vliegreis: Entertainment en comfort

Het geheim om je kinderen rustig en bezig te houden tijdens de vlucht is het voorzien van een gestage stroom van snacks en entertainment. Tablets of smartphones met hun favoriete tekenfilms of spelletjes kunnen wonderen doen! Maar vergeet niet om ook niet-schermgebonden activiteiten mee te nemen. Het is ook belangrijk om te proberen de normale slaaproutine van je kind zo goed mogelijk te volgen, vooral op lange vluchten.

Vliegtickets voor kinderen: de kosten

De kosten van vliegtickets voor kinderen variëren sterk afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. In veel gevallen kunnen kinderen onder de 2 jaar gratis vliegen als ze op de schoot van een ouder zitten. Als je echter een eigen stoel voor je kind wilt, moet je een kinderticket kopen, dat meestal wordt aangeboden tegen een gereduceerd tarief. Het is belangrijk om de specifieke regels van je luchtvaartmaatschappij te controleren voordat je boekt.

Reisregels voor vliegen met kinderen: wees voorbereid

Zorg ervoor dat je bekend bent met de regels van de luchtvaartmaatschappij als het gaat om reizen met kinderen. Dit omvat regels over bagage, kinderwagens, autostoeltjes en wat je wel en niet aan boord kunt brengen. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige luchtvaartmaatschappijen specifieke regels hebben over het reizen met kinderen van bepaalde leeftijden, met name pasgeborenen. Sommige maatschappijen staan bijvoorbeeld geen baby’s toe die jonger zijn dan twee weken oud, terwijl anderen een medische verklaring nodig hebben voor baby’s jonger dan een week oud. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze regels om eventuele problemen op de dag van de reis te voorkomen.

De luchthaven

Het navigeren door de luchthaven kan een uitdaging zijn met kleine kinderen. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om in te checken en door de beveiliging te komen. Gebruik de tijd in de luchthaven om kinderen te laten bewegen en energie te verbranden voordat ze op de vlucht zitten. Veel luchthavens hebben speelruimtes voor kinderen, wat een geweldige plek is om te bezoeken voordat je vlucht vertrekt.

Luchtvaartpersoneel is er om te helpen

Onthoud dat het luchtvaartpersoneel er is om te helpen. Zij hebben vaak veel ervaring met het omgaan met gezinnen en kunnen je ondersteunen tijdens je vliegreis. Aarzel niet om hulp te vragen als je die nodig hebt.

Maak je geen zorgen!

Hoewel het reizen met kleine kinderen uitdagend kan zijn, kan het ook een geweldige ervaring zijn vol herinneringen die een leven lang meegaan. Met de juiste voorbereiding en verwachtingen kan de reis een stuk minder stressvol zijn. Dus adem diep in, bereid je voor, en vooral, geniet van deze speciale tijd met je familie. Bon voyage!

Extra informatie

Vliegen met je baby, wat gaat mee in de handbagage?
Vliegen met kinderen: Tips voor een stressvrije reis
Voorkom dat je je kind kwijtraakt in een pretpark!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *