Vliegen met kinderen: Tips voor een stressvrije reis

Gaan jullie binnenkort voor het eerst vliegen met de kinderen? Spannend! En misschien vind je het idee nu al stressvol. Maar met deze tips, kun je met een glimlach op je lippen uitzien naar een stressvrije reis! Geniet ervan!

Vliegen met kinderen: Tips voor een stressvrije reis

Een goede voorbereiding

Handbagage
Het is cruciaal om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Denk aan luiers, natte doekjes, snacks, speelgoed en eventueel een tablet met hun favoriete shows. Oh, en vergeet de koptelefoon voor kinderen niet!

Draai de checklist uit voor de handbagage in het vliegtuig (pdf)

Kies de juiste vliegtijd
Als het mogelijk is, probeer je vlucht tijdens de slaapuren van je kind te boeken. Een slapend kind is een rustig kind, toch?

Stoelkeuze
Overweeg een stoel aan het gangpad voor gemakkelijke toegang, of een raamstoel zodat je kind naar buiten kan kijken voor afleiding.

Zorg voor comfort

Kleding
Zorg ervoor dat zowel jij als je kinderen comfortabele kleding dragen. Denk aan lagen, zodat je je gemakkelijk kunt aanpassen aan de temperatuur in het vliegtuig.

Oorpijn
Dalende en stijgende vliegtuigen kunnen oorpijn veroorzaken. Geef je kind iets te drinken of laat ze op een snoepje zuigen om de pijn te verminderen.

Voldoende vermaak

Nieuw speelgoed
Overweeg om een paar nieuwe speeltjes te kopen voor de vlucht. Nieuw speelgoed kan wonderen verrichten als afleiding.

Apps & games
Er zijn talloze educatieve apps en games die je kind uren kunnen entertainen. Vergeet niet om ze van tevoren te downloaden!

Boeken
Interactieve boeken of luisterboeken zijn ook een geweldige manier om de tijd te doden.

Versnaperingen

Gezonde snacks
Verpak een mix van gezonde snacks zoals fruit, noten en yoghurt. Vermijd suikerrijke snacks die ze hyperactief kunnen maken.

Waterfles
Zorg ervoor dat je een lege waterfles bij je hebt die je na de veiligheidscontrole kunt vullen.

Houd de rust

Positieve houding
Kinderen pikken je emoties op. Als jij kalm en positief blijft, is de kans groter dat zij dat ook doen.

Neem je tijd
Haast je niet. Geef jezelf extra tijd voor alles, van inchecken tot boarden.

Enkele laatste tips

Oordopjes
Zorg voor een paar oordopjes. Niet voor jou, maar om aan de medepassagiers aan te bieden mocht je kind een moeilijk moment hebben. Een klein gebaar kan een lange weg gaan.

Beloningen
Een beloningssysteem kan wonderen doen. Overweeg om je kind een sticker of een kleine beloning te geven voor elk uur dat ze zich goed gedragen.

Geniet ervan!
Ondanks de mogelijke uitdagingen, probeer te genieten van de ervaring. Het zijn deze avonturen die blijvende herinneringen creëren.

Wat kost vliegen met kinderen?

De kosten voor vliegen met kinderen kunnen variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de leeftijd van het kind. Bij Transavia, bijvoorbeeld, mag een kind tot 2 jaar voor € 30 per enkele reis op schoot meereizen. Als het kind op de datum van de vlucht 2 jaar of ouder is, is het verplicht om een eigen stoel te hebben en betaal je de reguliere ticketprijs​​.

KLM biedt voor de meeste vluchten een lagere ticketprijs voor kinderen onder de 12 jaar, mits je de leeftijd van je kind selecteert tijdens het boeken​​.

De regels en kosten kunnen echter sterk verschillen per luchtvaartmaatschappij. Sommige luchtvaartmaatschappijen kunnen bijvoorbeeld lagere prijzen of zelfs gratis tickets aanbieden voor kinderen onder een bepaalde leeftijd, terwijl anderen dat niet doen​​. Er zijn ook tips om goedkoper te vliegen met kinderen, zoals het zoeken naar luchtvaartmaatschappijen die kinderkorting geven​​.

Extra informatie

Draai de checklist uit voor de handbagage in het vliegtuig (pdf)
Vliegen met je baby, wat gaat mee in de handbagage?
Vliegreis met kleine kinderen, hoe bereid je ze voor?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *