Een citytrip naar Parijs met kinderen

Parijs, de stad van licht en liefde, staat bekend om zijn adembenemende architectuur, wereldberoemde musea en heerlijke cuisine. Maar wist je dat Parijs ook een fantastische bestemming is voor een citytrip met kinderen? Deze blog neemt je mee door de kindvriendelijke charmes van Parijs, met tips voor activiteiten die zowel leuk als leerzaam zijn voor de jonge avonturiers.

Een citytrip naar Parijs met kinderen

De magie van Disneyland Parijs

Begin je avontuur in het magische Disneyland Parijs. Dit wereldberoemde themapark, gelegen aan de rand van de stad, is een droom die uitkomt voor kinderen én volwassenen. Met twee parken vol attracties, shows en parades is er genoeg te doen om je meerdere dagen te vermaken. Vergeet niet om de FastPass te overwegen, die je helpt de lange wachtrijen bij populaire attracties te vermijden.

Wetenschap en ontdekking in Cité des Sciences et de l’Industrie

Voor de kleine wetenschappers in je gezin is de Cité des Sciences et de l’Industrie een must-visit. Dit is het grootste wetenschapsmuseum van Europa en biedt interactieve tentoonstellingen over onderwerpen als het heelal, technologie en duurzaam leven. Het museum heeft ook een speciale kinderafdeling, de Cité des Enfants, ontworpen om de nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen door middel van hands-on activiteiten.

Een betoverend uitzicht vanaf de Eiffeltoren

Geen bezoek aan Parijs is compleet zonder de Eiffeltoren te beklimmen. Hoewel het misschien een cliché lijkt, is het uitzicht vanaf de top werkelijk adembenemend en een spannende ervaring voor kinderen. Om de lange wachtrijen te vermijden, kun je het beste van tevoren tickets online boeken. Er is ook een kleine carrousel en een speeltuin nabij de toren, perfect voor een pauze na het beklimmen.

Ontdek de geheimen van het Louvre

Het Louvre kan overweldigend zijn voor kinderen, maar met een beetje planning kan het een fascinerende ervaring zijn. Boek een kindvriendelijke rondleiding waarbij verhalen en speurtochten worden gebruikt om de interesse van de kinderen te wekken. Vergeet niet de Egyptische collectie en de beroemde Mona Lisa te bekijken, maar leg uit dat ze kleiner is dan veel mensen verwachten!

Ontspannen in de tuinen van Luxemburg

Na al die avonturen is het tijd voor wat ontspanning in de Jardin du Luxembourg. Deze prachtige tuinen bieden volop ruimte voor kinderen om te rennen en te spelen. Er is een grote speeltuin, ponyrijden, en je kunt zelfs modelbootjes huren om op de vijver te varen. Het is de perfecte plek voor een picknick en even bij te komen van de drukte van de stad.

Tips voor een zorgeloze trip

  • Overweeg de aanschaf van een Paris Visite kaart voor gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer.
  • Plan je bezoeken aan populaire attracties vroeg op de dag om de drukte voor te zijn.
  • Vergeet niet dat veel musea en attracties op maandag gesloten zijn, dus plan dienovereenkomstig.
  • Kinderen onder de 18 hebben vaak gratis of gereduceerde toegang tot musea en attracties, vergeet niet hier naar te vragen.

Extra informatie

Citytrip naar Rome met de kids! Wat wil je zien?
Vliegen met kinderen: Tips voor een stressvrije reis

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *