Citytrip naar Rome met de kids! Wat wil je zien?

Rome, een stad met eeuwenoude monumenten, verborgen steegjes en levendige piazza’s, wacht op jou en je kinderen om ontdekt te worden. De voorbereiding voor een stedentrip naar Rome met kinderen is niet alleen een onderdeel van de reis; het is een avontuur op zich!

Citytrip naar Rome met de kids! Wat wil je zien?

De voorpret!

Begin met het samenstellen van je eigen ‘Romeinse Mosaic’ van activiteiten die zowel educatief als vermakelijk zijn. Betrek de kinderen bij het plannen door samen boeken te lezen of films te kijken over Rome’s rijke geschiedenis en cultuur. Dit maakt niet alleen de voorpret groter, maar wekt ook hun nieuwsgierigheid en enthousiasme voor wat komen gaat.

Als de bestemming eenmaal vaststaat, is het tijd om de reis te plannen. Kies voor een comfortabele en kindvriendelijke reisoptie, of het nu gaat om een vlucht of een roadtrip. Zorg voor voldoende entertainment onderweg – denk aan spelletjes, snacks en misschien een paar Italiaanse zinnen om te leren.

Wat mag je niet missen?

Van het verkennen van het machtige Colosseum tot het gooien van een muntje in de Trevifontein, elke dag belooft een nieuw avontuur. Vergeet niet om tussendoor rustmomenten in te plannen, zodat iedereen kan opladen en genieten van de Italiaanse gelato.

Colosseum en Forum Romanum

Deze iconische bezienswaardigheden spreken tot de verbeelding van kinderen. Overweeg een rondleiding speciaal voor kinderen, zodat ze op een leuke en educatieve manier meer kunnen leren over de geschiedenis van het oude Rome.

Villa Borghese

Dit park is perfect voor een pauze van de drukte van de stad. Je kunt er fietsen huren, bootjes varen op het meer, en genieten van de speeltuinen. Het Bioparco di Roma dierentuin in het park is ook een hit bij jonge bezoekers.

Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel

Hoewel het misschien niet de eerste keuze is voor kinderen, kunnen de kleurrijke fresco’s in de Sixtijnse Kapel toch indruk maken. Probeer een bezoek te plannen tijdens minder drukke uren en overweeg een rondleiding die zich richt op gezinnen.

Explora, het Kinder museum

Dit museum is speciaal ontworpen voor kinderen en biedt interactieve tentoonstellingen over verschillende onderwerpen. Het is een leuke en educatieve afwisseling van de historische bezienswaardigheden.

Tijd voor Gelato

Trakteer jezelf en de kinderen op authentieke Italiaanse gelato. Er zijn talloze gelaterias door de hele stad, dus dit is een perfecte manier om een pauze in te lassen en te genieten van de lokale smaken.

Catacomben van Rome

Voor oudere kinderen kunnen de Catacomben van Rome een fascinerende ervaring zijn. Deze oude begraafplaatsen bieden een blik op een ander deel van de Romeinse geschiedenis.

Piazza Navona en de Trevifontein

Deze bekende pleinen zijn perfect voor sightseeing en het laten gooien van een muntje in de Trevifontein, een leuke activiteit die volgens de legende ervoor zorgt dat je ooit terugkeert naar Rome.

Accommodatie en vervoer

Voor een zorgeloze ervaring, opteer voor een kindvriendelijk hotel op een centrale locatie. Zo’n hotel biedt niet alleen de nodige voorzieningen voor jonge gasten, zoals speelruimtes of kindermaaltijden, maar het ligt ook dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Dit bespaart waardevolle tijd en energie die anders besteed zou worden aan lange reistijden.

Daarnaast is het gebruik van het openbaar vervoer van Rome een slimme keuze voor gezinnen. De stad beschikt over een uitgebreid netwerk van bussen, trams en metrolijnen die je gemakkelijk en snel naar verschillende delen van de stad brengen. Dit is niet alleen kostenefficiënt, maar het biedt ook een authentieke ervaring van het dagelijks leven in Rome. Denk er wel aan om vooraf tickets te kopen en je te informeren over de dienstregeling, zodat je stressvrij kunt reizen.

Extra informatie

Een citytrip naar Parijs met kinderen
Vliegen met kinderen: Tips voor een stressvrije reis

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *