Kamperen met kinderen, wat heb je nodig?

Wat is er nou leuker dan kamperen met je kinderen? Met het juiste voorbereiding en de goede uitrusting kan het een onvergetelijke ervaring zijn voor de hele familie. Maar wat heb je nou precies nodig als je gaat kamperen met kinderen?

Kamperen met kinderen, wat heb je nodig?

Tent en slaapcomfort

De basis van elke kampeertrip is natuurlijk de tent. Ga je voor een traditionele tent met losse onderdelen of kies je voor een pop-up variant die binnen no-time klaar is? Wat je ook kiest, zorg dat er genoeg ruimte is voor iedereen. Kamperen betekent niet dat je moet inleveren op comfort. Neem goede slaapzakken mee, luchtbedden of slaapmatten, en vergeet niet de kussens. Voor kinderen zijn er speciale kinderslaapzakken die net wat kleiner en warmer zijn. En als extraatje kunnen de kids hun eigen favoriete knuffel meenemen voor het echte thuisgevoel.

De juiste kleding

Kamperen kan een uitdaging zijn als het op kleding aankomt. Het kan koud zijn in de nachten, warm overdag en regen is altijd een mogelijkheid. Laagjes zijn de oplossing! Zorg dat je voldoende kleding bij je hebt die je makkelijk over elkaar kunt dragen. Denk aan thermokleding, t-shirts, truien en een goede regenjas. Voor de kinderen is het verstandig om extra sets kleding mee te nemen, want voor je het weet hebben ze zich uitgeleefd in een modderpoel!

Keukengerei en maaltijden

Buiten koken kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral met kinderen. Maar met de juiste uitrusting wordt het een fluitje van een cent. Een kleine, draagbare gasbrander of barbecue is ideaal voor kampeermaaltijden. Vergeet ook niet om potten, pannen, borden, bekers en bestek mee te nemen. Voor de kinderen kun je speciale kampeerservies kopen dat tegen een stootje kan. Vergeet ook niet om genoeg snacks mee te nemen voor tussendoor, zoals fruit, noten en koekjes.

Vermaak en activiteiten

We houden allemaal van de rust die kamperen met zich meebrengt, maar kinderen hebben vaak wat meer actie nodig. Neem wat speelgoed, spelletjes en boeken mee om ze bezig te houden. Denk ook aan buitenactiviteiten zoals een bal, badmintonset of frisbee. Vergeet niet dat de natuur zelf ook een geweldige speeltuin kan zijn. Ga samen op ontdekkingstocht, bouw een hut of organiseer een speurtocht.

Denk aan de EHBO-kit

Last but not least: veiligheid. Een EHBO-kit is essentieel voor eventuele ongelukjes. Denk ook aan zonnebrandcrème en insectenspray. Zorg dat je altijd een telefoon bij je hebt voor noodgevallen en weet waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis is. Geef je kinderen een fluitje dat ze kunnen gebruiken als ze in problemen komen, en maak duidelijke afspraken over waar ze wel en niet heen mogen gaan.

Extra informatie

Tips voor een zorgeloze lange autorit met kinderen
Low budget vakantietips! Op vakantie met een beperkt budget!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *