Speelgoed van het Jaar partner komende Kinderboekenweek

De Stichting CPNB en Speelgoed van het Jaar hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met betrekking tot de aankomende Kinderboekenweek. Zowel lezen als spelen zijn cruciaal voor de groei van kinderen, en deze samenwerking stimuleert hen om niet alleen te lezen, maar ook om creatief denken en activiteiten te bevorderen. Een centraal element van deze samenwerking is een competitie voor basisschoolleerlingen. Met elkaar kunnen ze een spel creëren op hun favoriete kinderboek.

Speelgoed van het Jaar partner komende Kinderboekenweek

Speelgoed van het Jaar’s Emile Kalis benadrukt het unieke karakter van de samenwerking met Kinderboekenweek, waarbij lezen en spelen een essentiële rol spelen in de groei van elk kind. Samen streven ze ernaar bij te dragen aan wat van belang is voor elk kind in Nederland.

Eveline Aendekerk, directeur van de Stichting CPNB, is enthousiast dat kinderen voor deze wedstrijd proactief en creatief bezig zijn met de verhalen en personages van hun favoriete boeken om hun eigen spel te ontwerpen. Ze waardeert de toegevoegde waarde van de samenwerking met Speelgoed van het Jaar voor de Kinderboekenweek en de mogelijkheid om het leesplezier verder te vergroten.

Wedstrijd voor het ontwerp van het Kinderboekenspel

In het kader van de Kinderboekenweek worden basisschoolkinderen in Nederland uitgenodigd deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd voor het ultieme Kinderboekenspel. Een persoonlijk spel geïnspireerd door hun favoriete kinderboek. Elke leerling en elke klas mag deelnemen. De genomineerde spelontwikkelaars zullen worden uitgenodigd voor de grote finale op 4 november. Dit is tijdens het Speelgoed Festival in de Jaarbeurs. Hier zullen Nederlandse spellenexperts de uiteindelijke winnaar selecteren. Een speelgoedfabrikant zal het winnende spelconcept gaan produceren en uitbrengen.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 15 oktober, met het thema ‘Bij mij thuis’. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Sanne Rooseboom, terwijl Yvonne Jagtenberg het Prentenboek van de Kinderboekenweek heeft gemaakt.”

Voor SEO-optimalisatie is het belangrijk om gerichte zoekwoorden te gebruiken in uw tekst. Ik heb in deze tekst echter geen specifieke zoekwoorden verwerkt, omdat ik geen details heb over de SEO-strategie of doelzoekwoorden voor uw website.

Speelgoed van het Jaar

De eerste Verkiezing Speelgoed van het Jaar dateert uit 1974. De huidige opzet bestaat uit twaalf categorieën waarbinnen winnaars worden gekozen. Tijdens de Speelgoedweek van 14 tot 29 oktober besteden winkels meer aandacht aan het winnende speelgoed. De Verkiezing staat voor ‘Goed Speelgoed’. Dat is veilig om mee te spelen, origineel, geen namaak, kwalitatief, zo duurzaam mogelijk en inclusief; iedereen speelt mee! Op 4 en 5 november vindt in de Jaarbeurs het Speelgoed Festival plaats, met als prominent gezicht het Spellenspektakel. Meer informatie: www.kinderboekenspel.nl.

Extra informatie

De magie van de Nationale Voorleesdagen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: Speelgoed van het jaar / Stichting CPNB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *