Inspiratieblog: Geboorteversiering, wat is er allemaal mogelijk?

Vroeger werd er niet zoveel aandacht besteed aan geboorteversiering. Met een slinger in de kamer en misschien ergens een welkomstbord, had je het wel gehad. Tegenwoordig is er van alles te koop en kan het niet gek genoeg. Met dit blog willen we je wat inspiratie geven op gebied van geboorteversiering. En niets hoeft, maar alles mag! Laat je vooral inspireren door de vele mogelijkheden.

Inspiratieblog: Geboorteversiering, wat is er allemaal mogelijk?

Geboorteversiering

Er is niets zo bijzonder als de geboorte van een nieuw leven. Dit vreugdevolle moment verdient een passende viering en wat is een feest zonder de juiste versieringen? We bekijken wat er allemaal te koop is om deze bijzondere gebeurtenis te markeren en geven je inspiratie om deze speciale dag onvergetelijk te maken.

Traditionele geboorteversieringen

Laten we beginnen met de klassiekers. Raamstickers en tuinborden zijn al jaren populair. Ze zijn een fantastische manier om de buurt te laten weten dat jullie kleine wonder is gearriveerd. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan ontwerpen, van schattige dieren tot aan gepersonaliseerde borden met de naam en geboortedatum van je baby.

Ballonnen en slingers

Geen feest zonder ballonnen en slingers! Ballonnenbogen, heliumballonnen met ‘Hoera, een jongen/meisje’ en kleurrijke slingers zijn een feestelijke toevoeging aan je huis. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, dus je kunt zo groots gaan als je zelf wilt.

DIY creativiteit

Voor de creatieve zielen onder ons is er de DIY-route. Zelfgemaakte slingers van stof of papier, gepersonaliseerde fotolijstjes en handgemaakte decoraties voegen een persoonlijk tintje toe aan de viering. Met online tutorials en een beetje creativiteit kun je unieke versieringen maken die niemand anders heeft.

Duurzame opties

Steeds meer ouders kiezen voor duurzame opties. Biologisch afbreekbare ballonnen, herbruikbare stoffen banners en natuurlijke materialen zijn enkele voorbeelden. Deze opties zijn niet alleen beter voor het milieu, maar hebben vaak ook een stijlvolle, rustieke uitstraling.

Themafeestjes

Wil je iets unieks? Denk dan eens aan een themafeestje. Van een ‘sprookjesbos’-thema tot een ‘ruimtevaart’-feestje, de mogelijkheden zijn eindeloos. Thematische decoraties kunnen de hele beleving naar een hoger niveau tillen.

Licht en geluid

Sfeerverlichting zoals lichtslingers en zachtgekleurde lampjes kunnen een warme en uitnodigende sfeer creëren. Voor een extra touch kun je denken aan een zacht muziekdoosje of rustgevende achtergrondmuziek die past bij het moment.

Complete pakketten

Er zijn ook complete pakketten te koop, specifiek voor een meisje, jongen of gender neutraal. Zo ben je in één keer klaar met de geboorteversiering!

Online en lokale shops

Waar kun je deze items vinden? Er zijn tal van online winkels die gespecialiseerd zijn in geboorteversiering. Maar vergeet ook de lokale feestwinkels niet, waar je vaak unieke items kunt vinden en persoonlijk advies kunt krijgen.

Extra informatie

Hoe plan je een leuk kraamfeest?
Zo organiseer je een memorabel geboortefeest!
De kraamtijd: 10 tips voor een onvergetelijke en fijne ervaring

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *