Waar let je op bij de aanschaf van een buggy?

Op zoek naar de perfecte buggy voor jou en je kleintje? De kans is groot dat je door de vele bomen het bos niet meer ziet. Met een zee van opties, variërend van lichtgewicht reisbuggy’s tot robuuste all-terrain modellen, is het makkelijk om het overzicht te verliezen. Maar vrees niet! Met een paar handige tips kan deze zoektocht veranderen van een stressvolle ervaring in een plezierige mijlpaal.

Waar let je op bij de aanschaf van een buggy?

Vanaf wanneer aan de buggy?

Laten we beginnen bij het begin: vanaf wanneer is een buggy eigenlijk handig? Over het algemeen zijn buggy’s geschikt vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten. Dit is meestal rond de 6 maanden, maar dit kan variëren afhankelijk van de individuele ontwikkeling van je kind. Het is belangrijk om te wachten totdat je kleintje deze mijlpaal bereikt, omdat de ondersteuning en houding in een buggy anders zijn dan in een reiswieg of babyautostoeltje.

Waar let je op bij de aanschaf?

Veiligheid

Natuurlijk wil je een buggy die veilig is. Zoek naar een model met een stevig frame, een vijfpuntsgordel en een goede rem. Controleer of de buggy voldoet aan de lokale veiligheidsnormen en certificeringen, wat een goede indicatie is van de kwaliteit en veiligheid van het product.

Levensstijl

Je levensstijl speelt een sleutelrol in je keuze. Ben je een stadsmens die vaak met het openbaar vervoer reist, of woon je op het platteland en maak je veel wandelingen in de natuur? Voor de stedelijke ouders is een lichtgewicht en compact model ideaal, terwijl avontuurlijke gezinnen meer baat kunnen hebben bij een robuuste all-terrain buggy.

Comfort en gemak

Vergeet ook het comfort van je kind en het gebruiksgemak voor jou niet. Verstelbare rugleuningen, zonneschermen, en voetsteunen kunnen de rit voor je kleintje aangenamer maken. Voor ouders zijn zaken als een ruime boodschappenmand, eenvoudig inklapmechanisme en verstelbare duwbeugel geen overbodige luxe.

Tweedehands aankoop

Het kopen van een tweedehands buggy kan een geweldige manier zijn om kosten te besparen, maar het vereist wel wat extra aandacht. Controleer de staat van de wielen, het frame, de stof, en de veiligheidsgordels grondig. Vraag naar de gebruikshistorie en controleer of de buggy geen terugroepacties heeft gehad. Het is ook aan te raden om te controleren of alle originele accessoires nog aanwezig zijn en in goede staat verkeren.

Schoonmaken en onderhouden

Een tweedehands buggy kan wel wat liefde gebruiken. Zorg ervoor dat je deze grondig schoonmaakt en desinfecteert voordat je je kind erin plaatst. Controleer of alle stoffen onderdelen wasbaar zijn en maak het frame schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel.

En nu, lekker met elkaar aan de wandel, want de lente is immers al begonnen! Geniet ervan!

Extra informatie

Leuke weetjes over fietsen & kids
Op de fiets naar school, vanaf welke leeftijd?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *