Je baby als model

Wanneer je door de foto’s van je kleintje op je telefoon bladert, vragen we ons allemaal wel eens af: zou mijn baby een model kunnen zijn? Het idee van je lieve kleine spruit die de cover van een tijdschrift siert, kan een verlangen van je zijn. Maar waar begin je?

Je baby als model

Het baby modellenwerk: Wat houdt het in?

Laten we eerst een misverstand uit de wereld helpen: baby modellenwerk is niet zoals volwassen modellenwerk. Je baby hoeft geen perfecte eigenschappen te hebben of op een bepaalde manier te kijken. Het gaat er vooral om dat je baby een aangename uitstraling heeft en zich comfortabel voelt voor de camera.

Bovendien gaat het bij het modellenwerk van baby’s niet alleen om het maken van mooie foto’s. Het gaat ook om het vermogen van je baby om zich aan te passen aan nieuwe omgevingen, om te gaan met vreemden en om te kunnen omgaan met de lange wachttijden die vaak bij fotoshoots komen kijken.

Hoe wordt mijn baby model?

Het eerste dat je moet doen is een goed modellenbureau vinden. Dit kan een uitdaging zijn, omdat er veel bureaus zijn die graag willen profiteren van enthousiaste ouders. Doe grondig onderzoek, lees recensies, en zorg ervoor dat het bureau dat je kiest een goede reputatie heeft en eerlijk is over wat er van je baby wordt verwacht.

Vervolgens moet je een portfolio samenstellen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het kunnen gewoon foto’s zijn die je thuis hebt genomen. Het belangrijkste is dat ze de persoonlijkheid en het karakter van je baby laten zien.

Het kiezen van een betrouwbaar modellenbureau

Als je besluit dat je je baby wilt opgeven als model, is de volgende stap het vinden van een betrouwbaar modellenbureau. In Nederland zijn er diverse modellenbureaus, maar hoe kies je de juiste voor je baby? Hier zijn enkele tips:

Zoek naar gespecialiseerde bureaus
Er zijn bureaus die gespecialiseerd zijn in het werken met kinderen en er zijn er die werken met modellen van 0 tot 100 jaar. Zoek naar bureaus die ervaring hebben met het werken met baby’s en kleine kinderen.

Controleer het lidmaatschap van de Branchevereniging Modellen- en Castingbureaus (BMCB)
Aangesloten bedrijven garanderen een professionele werkwijze. Bureaus die niet zijn aangesloten bij het BMCB zijn niet per definitie onprofessioneel; tenslotte voelt niet elk bureau zich geroepen tot aansluiting bij een dergelijk orgaan.

Onderzoek en vergelijk
Neem de tijd om verschillende bureaus te onderzoeken en te vergelijken. Let op hun reputatie, het type werk dat ze doen, en de ervaringen van andere ouders.

Reputatie en ervaring
Kijk naar de reputatie van het bureau. Hebben ze ervaring met het werken met baby’s? Wat zeggen andere ouders over hun ervaringen met het bureau?

Transparantie
Een betrouwbaar bureau zal transparant zijn over hun processen, kosten en verwachtingen. Ze moeten bereid zijn om je vragen te beantwoorden en je duidelijke informatie te geven over hoe ze werken.

Contract en voorwaarden
Zorg ervoor dat je de tijd neemt om alle contracten en voorwaarden zorgvuldig te lezen voordat je iets ondertekent. Een betrouwbaar bureau zal je niet onder druk zetten om te tekenen en zal bereid zijn om al je vragen over het contract te beantwoorden.

Geen vooruitbetalingen
Betrouwbare modellenbureaus zullen je niet vragen om grote bedragen te betalen voor inschrijvingskosten, portfolio’s of andere kosten voordat ze werk voor je hebben gevonden.

De uitdagingen van het baby modellenwerk

Het is belangrijk om te onthouden dat modellenwerk niet altijd glamour en glitter is. Het kan een lange en vermoeiende dag zijn, zowel voor jou als voor je baby. Het kan stressvol zijn om je baby kalm en gelukkig te houden tijdens lange shoots. En natuurlijk is er altijd de kans dat je baby gewoon geen zin heeft om mee te werken op de dag van de shoot.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de invloed die dit kan hebben op je eigen schema. Fotoshoots kunnen op ongelegen tijden worden gepland en je moet vaak op korte termijn beschikbaar zijn.

Is het modellenwerk iets voor mijn baby?

Deze vraag kan alleen jij beantwoorden. Als je denkt dat je baby het leuk zou vinden om in de schijnwerpers te staan, en als je bereid bent om de uitdagingen die dit met zich meebrengt aan te gaan, dan kan het modellenwerk een geweldige ervaring zijn.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je baby niet per se een carrière hoeft te maken in het modellenwerk. Het kan gewoon een leuke activiteit zijn die je samen doet. En wie weet, misschien zie je je kleintje op een dag in een magazine of reclame!

Wat levert het op?

Laten we eerlijk zijn, een van de dingen die ouders aantrekken in het idee van hun baby als model is het financiële aspect. Hoewel het waar is dat baby modellenwerk lucratief kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het geen goudmijn is. De meeste baby modellen verdienen een bescheiden bedrag per shoot, en er zijn veel kosten die je zelf moet dragen, zoals reiskosten en kleding.

Extra informatie

Kinderarbeid in Nederland, een kruispunt van moderne ethiek
Social media en de privacy van je kind
De financiële impact van het eerste jaar van je baby

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *