Het Sinterklaasjournaal gaat weer beginnen! Wees er op tijd bij!

De dagen worden korter en de bladeren vallen van de bomen. In deze tijd van warme truien en knusse avonden binnen, groeit de opwinding bij kinderen en volwassenen. Het is bijna tijd voor een van de meest gekoesterde Nederlandse tradities: Het Sinterklaasjournaal. Wekenlang hebben kinderen reikhalzend uitgekeken naar de magische avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten. Dit jaarlijkse fenomeen roept warme, nostalgische gevoelens op bij jong en oud.

Het herinnert ons aan de gezelligheid van samen zijn, de spanning van het zetten van de schoen, en de vreugde van het Sinterklaasfeest. Het Sinterklaasjournaal is niet alleen een bron van vermaak, maar ook een verhaal dat generaties Nederlanders samenbrengt en de essentie van onze rijke cultuur en tradities belichaamt.

Nieuws over Het Sinterklaasjournaal

Geliefde Sinterklaasjournaal

Vanaf maandag 13 november keert het geliefde Sinterklaasjournaal terug op de televisie. Elke dag om 18.00 uur wordt het uitgezonden op NPO Zapp, met speciale aandacht voor Gorinchem, de gaststad van de grote intocht. Wat precies gaat gebeuren blijft nog even geheim, maar op zaterdag 18 november zullen alle ogen gericht zijn op deze feestelijke intocht.

Speculasies

Een nieuwe toevoeging dit jaar is het programma ‘Speculasies’, dat vanaf 11 november te zien is. Hierin wordt Het Sinterklaasjournaal uitgebreid besproken, met voor- en nabeschouwingen. Dit programma belooft vier zaterdagen vol spanning en plezier op NPO Zapp. Zal er iets nieuws gebeuren in Het Sinterklaasjournaal? Wat zijn de plannen van presentatrice Dieuwertje Blok? En hoe staat Nederland tegenover de feestelijkheden? Experts delen hun inzichten, kinderen geven hun reacties en er is muziek van De Grote Pietenhuisband, beter bekend als The Kik.

Het Sinterklaasjournaal met audiodescriptie

Een belangrijke vernieuwing dit jaar is dat Het Sinterklaasjournaal nu ook audiodescriptie biedt voor mensen met een visuele beperking. Dit maakt het programma toegankelijker en volgbaar voor iedereen. Eerder was het al mogelijk om Het Sinterklaasjournaal met een gebarentolk te volgen voor doven en slechthorenden. En voor Nederlanders in het buitenland is het programma ook dit jaar weer beschikbaar via BVN.

Uitzending

Speculasies is vanaf zaterdag 11 november te zien om 17.45 uur op NPO Zapp.
Het Sinterklaasjournaal is vanaf maandag 13 november te zien om 18.00 uur op NPO Zapp.
De Landelijke Intocht van Sinterklaas is zaterdag 18 november te zien om 12.00 uur op NPO Zapp.

Extra informatie

Hoe schrijf je een goed Sinterklaasgedicht?
De leukste Sinterklaasweetjes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *