Hoe houd je babymakingseks leuk en spannend?

Jullie hebben besloten om de grote sprong te wagen en een gezin te stichten, hè? Gefeliciteerd! Maar wacht even, dan is er werk aan de winkel – ja, ik heb het over de “babymakingseks“. Het proces van het proberen om een baby te maken kan soms een beetje… hoe zeggen we dat netjes? “Routine”? Dat is het! Maar het hoeft niet zo te zijn! Dus, laten we duiken in de wereld van babymakingseks en onderzoeken hoe je het leuk en spannend kunt houden.

Hoe houd je babymakingseks leuk en spannend?

De druk van de klok

Laten we eerlijk zijn, babymakingseks kan soms aanvoelen als een klus. Je bent constant bezig met de vruchtbare dagen, de ovulatiekalender en de biologische klok die altijd maar tikt. Het kan bijna voelen alsof je op commando moet presteren, en dat is niet bepaald de definitie van ‘spannend’, toch? Maar maak je geen zorgen, er is een manier om de romantiek terug te brengen in het spel.

Tip: probeer de focus te verleggen van het ‘moeten’ naar het ‘willen’. Vergeet niet dat het niet alleen gaat om het maken van een baby, maar ook om het delen van een intiem moment met je partner.

Voorspel, voorspel, voorspel

Ik kan het niet genoeg benadrukken: voorspel is belangrijk! En nee, ik heb het niet over een snelle kus voordat je onder de lakens duikt. Neem de tijd om elkaar te ontdekken, te plagen, te lachen en elkaars lichaam te verkennen.

Tip: probeer nieuwe dingen uit in het voorspel. Misschien een sensuele massage? Of wat dacht je van het uitwisselen van fantasieën? Het belangrijkste is om te onthouden dat het voorspel net zo belangrijk is als de daad zelf.

Spice it up

Soms kan een beetje variatie wonderen doen. Probeer verschillende posities, locaties of voeg wat speeltjes toe aan je repertoire. Je zou zelfs een babymakingseks “staycation” kunnen plannen waar je en je partner een weekendje weg nemen specifiek om te ontspannen en te genieten van elkaar.

Maak er een date van

Wie zegt dat babymakingseks alleen in de slaapkamer hoeft plaats te vinden? Maak er een date van. Ga uit eten, ga naar de bioscoop, maak een wandeling in het park. Het punt is om tijd door te brengen met je partner en de romantiek te laten bloeien.

Tip: plan de datenight rond je vruchtbare dagen. Op deze manier combineer je het nuttige met het aangename.

Humor in de Slaapkamer? Ja graag!

Het klinkt misschien vreemd, maar humor kan eigenlijk een grote rol spelen in het houden van seks leuk en ontspannen. Lachen met je partner kan helpen om de spanning te verlichten en een diepere band te creëren.

Praat met elkaar

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste tip van allemaal: praat met elkaar. Open communicatie is de sleutel tot een gezonde seksuele relatie. Als iets niet goed voelt, of als je iets nieuws wilt proberen, praat erover.

Tip: maak er een gewoonte van om regelmatig te praten over je seksleven. Het kan je dichter bij elkaar brengen en het kan ook helpen om eventuele frustraties of zorgen die je hebt te verlichten.

Babymakingseks hoeft niet saai te zijn – het is een reis vol ontdekking, plezier en intimiteit, waarbij de bestemming slechts een deel van het avontuur is.

Extra informatie

Zwangerschapskalender: de ontwikkeling van week 1 t/m week 40
Week 2 zwangerschapskalender: Wat gebeurt er deze week?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *