Zwarte Piet – The making of van een Sinterklaasliedje

Marion MiddendorpAl sinds jaren schrijf ik samen met Jan (sing & songwriter) kinderliedjes. Dit doen we hoofdzakelijk omdat we het leuk vinden, zonder ons af te vragen of er ook wat aan verdiend kan worden. De verdeling is helder, ik schrijf de tekst en hij componeert de muziek. Die samenwerking heeft vanaf onze eerste kennismaking perfect gewerkt en er zijn al heel wat leuke kinderliedjes op deze manier gemaakt.

Toen ik zo’n anderhalf jaar geleden, Rob (mijn partner) leerde kennen, hadden we afgesproken dat hij iets leuks zou verzinnen voor onze eerste date. En dat deed hij. Sterker nog, hij had zelfs een stuk of zeven dingen verzonnen die we konden gaan doen, zodat ik kon kiezen. Ik vond er twee super tof. De een was dat ik door heel zijn huis mocht lopen, alle kasten mocht opentrekken om drie dingen uit te kiezen waar hij meer over zou vertellen. Het andere idee was de natuur in te trekken om daar samen een kinderliedje te schrijven. Hij zou zijn gitaar meenemen.
Ik vond beide ideeën meer dan leuk, dus koos ik ze allebei. Zo’n ‘speurtocht’ door iemand zijn huis, is echt een aanrader voor je eerste date! Het geeft een enorm gevoel van vertrouwen (iemand heeft immers niets te verbergen) en het levert ook nog eens leuke verhalen op, die je anders nooit op een eerste date hoort.

Het idee van het kinderliedje is op die mooie zomerdag wel geboren, in grove lijnen ook bedacht, maar pas veel later uitgewerkt. Die dag gingen we vooral op in elkaar en vanaf het eerste moment waren we allebei heel zeker van elkaar. En dat zijn we nog steeds. Muziek speelt nog steeds een belangrijke rol bij ons, maar van een gezamenlijk project was het er nog niet van gekomen. Tot er vorige week ineens spontaan een Sinterklaasliedje ontstond. Zomaar uit het niets, was het daar. In grove lijnen dan, want Rob, speelt pas zo’n twee jaar gitaar en dan blijven de mogelijkheden beperkt. Om toch een zo volwaardig mogelijk nummer te maken, vertrokken we gisterenavond naar Jan.

Wat een plezier om met elkaar te werken aan een leuk nummer. Wat heerlijk om Rob zo te zien stralen, omdat hij het zo leuk vindt om te doen. De samenwerking verliep super met elkaar en binnen een avond stond de muziek als een huis. Met al die nieuwe akkoorden wordt het nog even oefenen voor Rob en hopelijk krijgen we het voor elkaar om nog voor 5 december het met de wereld te delen.

Rob was al mijn maatje in alles, maar om dit soort dingen met elkaar te kunnen doen, is echt waanzinnig leuk. Hoe mooi is het om elkaar te kunnen inspireren en te liften naar een hoger level… Ik weet ook zeker dat er hierna nog veel meer mooie dingen gaan gebeuren! We hebben de smaak nu te pakken en dat smaakt absoluut naar meer…!

In afwachting tot het nummer klaar is, misschien leuk om alvast een klein stukje van deze samenwerking met jullie te delen…

Trailer ‘Making of Zwarte Piet’

Meer informatie

Lees meer blogs van Marion Middendorp
Hoe ga je om met Sinterklaasstress?
Leuke kinderboeken over Sinterklaas
Sinterklaas – De historie van de Goedheiligman
Songteksten van kinderliedjes over Sinterklaas

Wie is?

Marion Middendorp is eigenaar van de sites www.vadersenmoeders.nl, www.oudersenzo.nl, www.kinderliedjes.info, www.afscheidenverlies.nl en www.zomerperiode.nl. Zij is moeder van een puberzoon, is gelukkig met haar grote liefde, werkt vanuit huis en woont half in Boskoop (bij haar partner) en half in Den Haag.
Zij schrijft hier over haar persoonlijke ervaringen.

Zin om mee te bloggen? Mail ons dan!

Een reactie