Zwangeren willen geen baby op bestelling

In 2040 zijn we nog altijd niet in staat de looks en het geslacht van de baby vanaf een ‘menukaart’ te kiezen en geloven we ook niet in een robot als kraamverzorgende. Dat blijkt uit een onderzoek dat Negenmaandenbeurs hield onder 700 ouders (in spe). Toch zien de respondenten over 20 jaar wel andere futuristische ontwikkelingen werkelijkheid worden. De toekomst is een goed vertegenwoordigd onderwerp op de agenda van Negenmaandenbeurs. Zo maken bezoekers kennis met een elektronische wandelwagen en gaan zorgprofessionals met hen in gesprek over fenomenen als een ‘Orgasmic Birth’ en de ‘placentapil’. Negenmaandenbeurs wordt gehouden van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart in RAI Amsterdam.

Vanaf een menukaart

Op de vraag of we in 2040 de looks en het geslacht van de baby zelf kiezen vanaf een ‘menukaart’, antwoordt 92% van de respondenten ‘nee’. Ook gelooft 84% niet dat over 20 jaar de kraamzorg wordt overgenomen door een robot. Wel verwachten de respondenten dat het normaal is om tegen die tijd vóór je 30ste ei- of zaadcellen in te laten vriezen en ziet 70% het als de norm om met een VR bril het uiterlijk van de baby te bekijken. 52% van de respondenten verwacht dat stellen bewust kinderloos blijven, omdat zij het klimaat niet verder willen belasten.

Bestel dan nu je tickets online met een flinke korting!

Zwangeren willen geen baby op bestelling

Hoogtepunten Negenmaandenbeurs

Babyorkest geeft startsein voor de 35ste Negenmaandenbeurs
Woensdag 26 februari, 10.30 uur
Negenmaandenbeurs viert dit jaar haar 35ste editie. Daarom wordt de beurs feestelijk geopend. In samenwerking met Kruidvat geeft Maestro deelnemer Tatum Dagelet samen met een heus babyorkest het startsein voor de Negenmaandenbeurs.

Davina Michelle steunt het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis
Woensdag 26 februari, 14.00 – 15.00 uur

Het merk Little Dutch steunt het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis en heeft in het kader daarvan de pop ‘Sophia’ ontwikkeld. De pop is bij de Sophia stand te koop en een groot deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Vrienden van het Sophia. Zangeres Davina Michelle is op woensdag 26 februari op de stand aanwezig.

Opvallende innovaties
Ouders (in spe) kunnen onder meer terecht voor een elektrisch aangedreven kinderwagen, een kinderwagen met luchtzuivering en een UVC led sterilisator waarbij sterilisatie met heet water of stoom verleden tijd is.

Negenmaandenbeurs als kennisbron
Naast ‘luchtige’ onderwerpen staan ook serieuze topics op de agenda. Zo informeren deskundigen van de Nederlandse Vakvereniging voor Anesthesiologie bezoekers over pijnbestrijding. Diëtisten en gezondheidswetenschappers leren zwangere vrouwen ‘verboden middelen’ als alcohol en sushi omdenken en prof. Eva Pajkrt uit het Amsterdam UMC zoomt in op de voor- en nadelen van inleiden bij 41 weken. Voor wie interesse heeft, is Pleegzorg Nederland aanwezig.

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2020

Van 26 februari t/m 1 maart 2020 vindt de Negenmaandenbeurs plaats in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 27 en vrijdag 28 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Bestel dan nu je tickets online met een flinke korting!

Liefs Marion

Meer informatie

Met korting naar de Negenmaandenbeurs
Meer leuke tips en weetjes
Meer merken presenteren duurzame producten
Zwanger & zwangerschap

Bronvermelding

© afbeelding: Negenmaandenbeurs.nl

lijn vadersenmoeders

BabyBaby