Wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets zou overkomen?

uitvaartverzekeringSommige kinderen zijn bang dat hun ouders iets overkomt. Gelukkig gebeurt dit meestal niet. Maar helaas zijn er toch kinderen die wees zijn geworden. Ouders kunnen wegvallen door een ongeluk of ziekte. En wat gebeurt er dan met hen?

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat 80% van de ouders helemaal niets geregeld hebben als zij er niet meer zouden zijn. Het is ook niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan het verstandig zijn om er eens bij stil te staan. Het is een geruststellende gedachte als je weet dat je kinderen in goede handen komen.

Wat is de meest geschikte uitvaartverzekering voor het hele gezin?

Wat zijn de risico’s van het niet tijdig regelen van de voogdij?

Als er niemand is aangewezen, bepaalt de rechter in overleg met je familie, de kinderbescherming en de kinderen vanaf 12 jaar, wie er voogd wordt. Het is mogelijk dat de kinderen naar je ouders gaan. Maar misschien heb je dat liever niet. Het kan ook zijn dat zij het niet meer goed aankunnen. Daarom is het goed om er bij stil te staan wie er geschikt zou zijn om de rol van voogd op zich te nemen.

Wie zou een goede voogd kunnen zijn?

Wie goed voor de kinderen zou kunnen zorgen is een hele persoonlijke kwestie. Het gaat er dan om wat je belangrijk vindt in de opvoeding. Door er nu bij stil te staan, heb je ook de kans om met diegene die je op het oog hebt, een gesprek hierover aan te gaan. Om anderen in welke situatie dan ook niet met financiële lasten op te zadelen, is het ook goed om eens naar je verzekeringen te kijken.

lijn vadersenmoeders

uitvaartverzekering

lijn vadersenmoeders

Registreren van voogdij online in het gezagsregister

Sinds 1 april 2014 is het ook mogelijk om zonder testament iemand aan te wijzen die bij overlijden het gezag over het kind mag uitoefenen. Je kan hiervoor een verzoek tot registratie in het gezagsregister online invoeren

Het is fijn om zaken te hebben vastgelegd en te weten dat je kinderen goed worden opgevangen mocht er onverhoopt iets veranderen in de gezinssituatie. Het voelt misschien nooit als een goed moment om hier in te duiken maar zekerheid voor je gezin is voor iedereen toch een belangrijke prioriteit?

Liefs Marion

Extra informatie

Rouw en kinderen – 9 tips om je kind goed te begeleiden bij verlies
Wat is de meest geschikte uitvaartverzekering voor het hele gezin?
Afscheid en verlies
Meer blogs over uitvaartverzekeringen
Maak het ouderschap niet moeilijker dan dat het is!
Meer boekbesprekingen
Spannende thrillers

Bronvermelding

Tekst geschreven door: Marion Middendorp
© afbeeldingen: 123rf.com

lijn vadersenmoeders

BabyBaby

Geef een reactie