Wintersport gaat niet om het skiën

wintersport

De lol van het skiën zelf is niet de belangrijkste reden om op wintersport te gaan met het gezin (67%). De hele dag buiten zijn (84%) en lekker actief bezig zijn (83%) is waar het om draait. Dat blijkt uit het wintersport onderzoek van Family Fun Travel uitgevoerd door USP Marketing Consultancy onder gezinnen met kinderen 0-12 jaar.
Andere redenen om op wintersport te gaan is dat 3 van de 4 gezinnen aangeeft dat de kinderen het leuk vinden. Ook de gezelligheid van met meerdere gezinnen op wintersport te gaan is voor veel mensen een drijfveer (65%). Opvallend is dat 1 op de 5 gezinnen aangeeft dat de après ski een reden is om op wintersport te gaan.
Volgens de onderzoekers is het wel te verklaren. Als je nog geen kinderen hebt, wil je zoveel mogelijk pistes op een dag doen en natuurlijk après skiën. Met kinderen ben je meer aan het genieten van elkaar en de buitenlucht.

Kinderen een reden niet meer te gaan skiën?

15% ging voordat ze kinderen hadden op wintersport en nu ze kinderen hebben gaan ze niet meer. Belangrijkste redenen om niet meer te gaan zijn de kinderen zijn nog te klein om te skiën en dan mensen wintersport relatief duur vinden ten opzichte van andere vakanties.

wintersport

Grootste ergernis…

De grootste ergernis van gezinnen met kinderen is dat (nu ze kinderen hebben die naar school gaan) ze verplicht zijn om in het hoogseizoen te gaan. “In het hoogseizoen is het veruit het duurst en is het ook nog eens het drukst op de piste. Wel logisch dat mensen zich hieraan ergeren” verklaren de onderzoekers. Andere ergernissen is de drukte op de wegen en als men slecht weer heeft vindt men dit ook een ergernis. Kleinere irritaties zijn het sjouwen van de ski’s (van jezelf maar ook die van je kinderen), zorgen dat iedereen op tijd aangekleed is voor de les, dat je van te voren niet echt weet of je kind het wel leuk vindt en de beleving dat je nu je kinderen hebt minder aan het skiën toekomt dan vroeger.

Sneeuwzekerheid en te bereizen met de auto

Negen van de tien gezinnen vindt sneeuwzekerheid en dat de bestemming te bereizen is met de auto het allerbelangrijkst. Andere aspecten die van belang zijn: een skigebied met voldoende verschillende niveaus, een accommodatie dichtbij de piste waardoor je niet te veel met alle ski’s hoeft te sjouwen; dat er kinderopvang is voor de allerkleinsten; en dat er ook andere Nederlandse kinderen in de klas zitten of dat de skileraar Nederlands spreekt.

Wintersport als eerste de klos

60% van alle gezinnen geeft wel aan dat de huidige economische situatie hun vakantieplannen beïnvloedt. Ze gaan of minder vaak op vakantie of geven per vakantie minder uit. 40% geeft aan dat de crises geen invloed heeft op hun vakantiebestedingen.
Als ze een vakantie zouden moeten schrappen, dan geeft maar liefst 50% aan dat ze de wintersport zouden schrappen.

Liefs Marion

Meer informatie

Merken waarmee je de kids warm aankleedt tijdens wintersport
Meer interessante weetjes…!
Winter in het Zwarte Woud
Wintersport met kleine kinderen
De leukste liedjes over de winter
Meer blogs over de vakantie
Meer blogs over de wintersport

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie