Een winters decor voor het nijntje museum

Een winters decor voor het nijntje museumNijntje en haar vriendjes vieren de winter, en hoe. Van 6 december tot en met 29 januari verandert het nijntje museum in het nijntje wintermuseum. Met muziek, lichtjes en natuurlijk heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters alles over de winter.

In het kunstlokaal versieren kinderen een kerstengeltje, op het grote verkeersplein vermaken zij zich op ski’s of op de slee. Sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden, nijntjes huis heeft een laagje sneeuw gekregen en in nijntjes tuin bouw je een sneeuwpoppuzzel.
In de kerstvakantie wordt Dick Bruna’s levensgrote kerststal met speelfiguren neergezet. Natuurlijk worden er ook winter- en kerstverhaaltjes voorgelezen tijdens het voorleesuurtje.

Winterse animatie ‘hier woont nijntje’

Ook ‘s avonds is het nijntje wintermuseum een belevenis. De projectie ‘hier woont nijntje’ is elke avond doorlopend te zien, van 17:15-23:00 uur. Elke avond genieten vele voorbijgangers, van alle leeftijden, van de winterse projectie op de gevel van het museumgebouw. Een goede reden om na je bezoek aan het museum nog even in de buurt te blijven.
www.nijntjemuseum.nl

Meer informatie

Meer leuke uittips!
Meer blogs over nijntje
Meer blogs over musea
Meer blogs over winterse activiteiten
Meer tips voor de kerstvakantie
Kinderboeken over Nijntje
Kinderboeken over de winter

Een winters decor voor het nijntje museum

Geef een reactie