Winter in het Zwarte Woud: ontspanning na inspanning

Winter in het Zwarte Woud, ontspanning na inspanning

Glinsterende bergtoppen, besneeuwde bossen en kristalhelder luchten: iedere skiër, snowboarder, langlaufer en winterwandelaar weet dat de vakantieregio Zwarte Woud in het Zuidwesten van Duitsland in de wintermaanden in een echt winterwonderland verandert. Meer dan 170 skiliften, 2.000 kilometer langlaufloipen en 250 kilometer skipistes staan garant voor vele mooie uurtjes in de sneeuw. Om daarna weer lekker op te warmen beschikt het Zwarte Woud over vele thermen en waterparadijzen.

www.winter-schwarzwald.info

Beleef een warme winter in ‘Solemar-Therme’

Eén van de vele thermen bevindt zich in Bad Dürrheim dat op 700 tot 941 meter hoogte ligt. Het hier gelegen wellness- en gezondheidscentrum ‘Solemar’ heeft maar liefst vijf sterren,  het hoogste aantal ‘Wellness Stars’ dat vergeven kan worden in de categorie ‘therme’. ‘Solemar’ met de hoogst gelegen natuurlijk bron van Europa is meer dan 13.500 m2 groot en kent 13 verschillende baden met verschillende concentraties van de eigen thermale bron. Daarnaast is er een stoombad, een strandlandschap, een Dode Zee-grot, een Kneipp-afdeling, een wellness-afdeling en een sauna in typische Schwarzwald-stijl. Het centrum heeft een uitgebreide kaart met wellness-behandelingen en beschikt ook nog over een tweetal restaurants. Er zijn diverse arrangementen boekbaar, maar er kan ook een arrangement op maat worden samengesteld.

Winter in het Zwarte Woud: ontspanning na inspanning

Kom tot rust in de nieuwe indoor Waterwereld ‘Rulantica’

Op een steenworp afstand van attractiepark Europa-Park in het plaatsje Rust ligt het nieuwe indoor waterpark ‘Rulantica’. Dit is een van de grootste waterparken van Europa en biedt bezoekers een unieke ervaring. Waar andere waterparken kiezen voor subtropische sferen met palmbomen, is hier een Scandinavische belevingswereld gecreëerd met fantasierijke ontwerpen en een ongekende liefde voor detail. Het park is ingedeeld in 9 avontuurlijke themazones voor de hele familie, waarvan 8 binnen en 1 buiten. In totaal heeft ‘Rulantica’ maar liefst 25 waterattracties zoals Duitslands grootste golfslagbad, een ontspannende lazy river van 250 meter en 17 glijbanen, waaronder een aantal unieke voor Europa.

www.rulantica.nl

Liefs Marion

Extra informatie

Merken waarmee je de kids warm aankleedt tijdens wintersport
Zell am See–Kaprun in Oostenrijk – Perfect voor de zomervakantie!
Vakantienieuws Slovenië voorjaar 2020
Met de kids het water op! Waar moet je aan denken?
De beste wintersportbestemmingen voor het hele gezin
Wintersport gaat niet om skiën
Op vakantie met kleine kinderen
Op vakantie met de kleine, voorkom chaos

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn vadersenmoeders

BabyBaby