Welke middelbare school kies jij voor je kind?

Welke middelbare school kies jij voor je kind?

Voor alle leerlingen in groep 8 is het nu een spannende tijd. De keuze voor een middelbare school moet gemaakt worden. Maar hoe ga je kiezen? Welke school past bij je kind? Ouders en leerlingen weten dat zelf het beste. Er zijn heel veel redenen en criteria waarop je een school kunt kiezen. We hebben een aantal afwegingen voor het maken van een schoolkeuze op een rij gezet.
Samen met uw kind de open dagen van scholen bezoeken helpt bij het maken van een passende en geschikte schoolkeuze. Zo halverwege het schooljaar organiseren de meeste middelbare scholen weer open dagen voor leerlingen en ouders van groep (7 en) 8. Vaak kunnen leerlingen lessen volgen, meedoen aan activiteiten en vooral de sfeer op school proeven.

Informatie over scholen

Vooraf kunnen ouders al veel informatie over het voortgezet onderwijs en de scholen vinden in de VO Gids. Alle scholen in uw regio staan hierin vermeld. Ook kunt u via de open dagen planner zien wanneer de open dagen zijn. Op de website en in de schoolgids van elke school is ook veel informatie over de school te vinden. Ook zijn er speciale websites voor het vinden en vergelijken van scholen in uw regio. Kijk eens op 10000scholen.nl of scholenopdekaart.nl.

Macht commercieel bedrijf (Cito BV) op het schooladvies van onze kinderen.

Welke middelbare school kies jij voor je kind?

Voorbereiding

Vooraf is het goed te bedenken wat voor u en uw kind belangrijk is op een school. Ouders en leerlingen kijken niet naar dezelfde dingen. Voor ouders gaat het vaak om kwaliteit, schoolorganisatie, leerlingbegeleiding – en ondersteuning, schoolklimaat of extra activiteiten. Leerlingen kijken vooral naar de sfeer op school en wat vrienden en vriendinnen doen. Bedenk dat kinderen tot een jaar of 14 niet alle gevolgen van hun keuze kunnen overzien. Daarom is het verstandig met uw kind over de voorkeur en keuze in gesprek te gaan. Maak een lijstje met vragen en probeer daar samen tijdens de open dag antwoord op te krijgen.

Checklist schoolkeuze

We hebben een aantal afwegingen voor het maken van een schoolkeuze op een rij gezet. Als ouder en kind bepalen jullie natuurlijk zelf wat je (het meest) laat meewegen in de keuze. Deze checklist kun je gebruiken bij het bepalen van jullie eigen criteria.

Liefs Marion

Meer informatie

Meer leuke weetjes
Macht commercieel bedrijf (Cito BV) op het schooladvies van onze kinderen.
Zo gaan de kids opgeruimd naar school (en is je huis ook aan kant)

Bronvermelding

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie