Wanneer de werkelijkheid je droom laat vervliegen…

Wanneer de werkelijkheid je droom laat vervliegen...Je bent zwanger, je regelt alles op tijd. Het kamertje is al klaar, de kleertjes hangen fris gewassen in de kast. Je droomt over zijn levensloop en hoe jullie gezamenlijke leven zal zijn. Niets lijkt jullie geluk nog in de weg te staan. Alles lijkt één grote mooie droom.

Helaas hebben niet alle dromen een happy end. Soms gaat het mis, wellicht al in de zwangerschap, vlak na de geboorte of na een korte tijd. We weten er jammer genoeg alles van, vandaar dat ‘Afscheid en verlies’ een belangrijk onderdeel vormt van deze site. Want wanneer het je treft, en je in een rollercoaster aan emoties belandt, moet er hoe dan ook van alles geregeld worden. En het regelen van die ene speciale prachtige uitvaart, is misschien nog wel het enige dat je voor je kindje kunt doen. Het is zo belangrijk dat je daar een goed gevoel over kunt hebben, een waardig afscheid van jullie kindje, jullie prachtige engeltje.

Wat is de meest geschikte uitvaartverzekering voor het hele gezin?

lijn vadersenmoeders

Wanneer de werkelijkheid je droom laat vervliegen...

lijn vadersenmoeders

Wettelijk verplicht

Het is niet het eerste waar je aan denkt als je kindje geboren wordt, zijn geboorte staat immers symbool voor het leven. Toch is het belangrijk om ook op dat moment even stil te staan bij de tijdelijkheid van het leven. Want mocht het mis gaan, wil je natuurlijk toch een mooi afscheid van je kindje kunnen nemen. Zonder ook nog eens stil te moeten blijven staan bij het kostenplaatje. Een uitvaartverzekering kan je hierbij helpen. Wist je trouwens dat bij een zwangerschap van 24 of meer weken, een uitvaart verplicht is voor je kindje?

Als je een uitvaartverzekering bij Yarden hebt, is je kind vanaf de 20e week van je zwangerschap tot 6 maanden oud automatisch gratis meeverzekerd. Hiervoor hoef je als ouder niets te doen. Na deze periode kun je jullie kind aanmelden en Yarden dient de aanmelding te accepteren. Vóór de 18e verjaardag van een kind kan (ook) een eigen verzekering worden afgesloten. Het voordeel hiervan is dat de premie erg laag is.
Mocht je zelf nog geen uitvaartverzekering hebben, dan is het handig voor de geboorte daar stappen in te ondernemen. Je verdriet en gevoel van onmacht is al groot genoeg, daar horen geen extra financiële zorgen bij.

Veel te plotseling en veel te vroeg,
moesten we je alweer laten gaan,
Veel te snel en veel te vlug moest jij,
op je eigen beentjes leren staan.

…we hebben je toen toegefluisterd:
“Schat, van ons mag je vliegen
naar een beter en mooier leven,
wij zullen je zacht in slaap gaan wiegen.”

En in mijn armen mocht je slapen,
Dat is alles wat wij je konden geven,
Maar in ons harten
zul je eeuwig verder leven.

Liefs Marion

Extra informatie

Rouw en kinderen – 9 tips om je kind goed te begeleiden bij verlies
Afscheid en verlies
Wat is de meest geschikte uitvaartverzekering voor het hele gezin?
Maak het ouderschap niet moeilijker dan dat het is!
Meer blogs over uitvaartverzekeringen
Meer boekbesprekingen
Spannende thrillers

Bronvermelding

Tekst geschreven door: Marion Middendorp
© afbeeldingen: 123rf.com

lijn vadersenmoeders

BabyBaby

Geef een reactie