Wanneer heb ik eigenlijk genoeg?

Wanneer heb ik eigenlijk genoeg?Wanneer heb ik genoeg? Deze vraag is zelfs voor volwassenen niet eenvoudig te beantwoorden. Dit vrolijke nieuwe prentenboek van de succesvolle schrijfster/illustratrice Dagmar Geisler leert kinderen op een ludieke manier abstracte begrippen als ‘weinig’, ‘genoeg’ en ‘(te) veel’. Zo leren ze spelenderwijs om te gaan met overvloed.

Zomaar een passage

Ik heet Lisa en van snoep kan ik gewoon geen genoeg krijgen. Ik hou het meeste van gele en rode snoepjes. Maar de groene zijn ook lekker. En de oranje.
De rode smaken een beetje naar aardbeien, de groene naar pepermunt en de oranje naar sinaasappels. Na het tiende snoepje smaken ze opeens allemaal hetzelfde. Na het twaalfde is mijn mond helemaal plakkerig. En als ik de hele zak heb opgegeten, dan…
Maar toch: van snoep kan ik geen genoeg krijgen.
Echt niet!

Onze mening

Met dit onderwerp hebben veel kindjes moeite, want het is allemaal zóóó lekker! Probeer er dan maar eens af te blijven!

Specificaties

Titel Wanneer heb ik eigenlijk genoeg?
Uitgeverij NBD Biblion
Auteur Dagmar Geisler
Illustrator Dagmar Geisler
Aantal pagina’s 26
Prijs 12,95 euro
ISBN 9789462020559
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer kinderboeken over tevredenheid

Geef een reactie