Vakantiekriebels

Vakantiekriebels

Zodra de zon zich weer wat vaker laat zien, krijg ik altijd vakantievlinders. Zon is voor mij gekoppeld aan vakantie. Aan niks doen. Genieten en ontspannen. Mijn vakantiedagen zijn eigenlijk de enige dagen dat ik niet aan het werk ben. Dat klinkt heel logisch, maar daarmee wil ik zeggen dat ik nagenoeg ook alle weekenden aan het werk ben. En dat is toch wat minder logisch. Als ik vakantie heb, doe ik echter niks. Of bijna niks. Wel lees ik veel, geniet ik zoveel mogelijk van de zon en ben ik vooral buiten.

Vakantievlinders – Alweer even geleden

Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst in het buitenland op vakantie was. In 2015 om precies te zijn. Ik genoot toen samen met Rocco en mijn beste vriend van een heerlijke vakantie op camping La Vallee in Houlgate, Frankrijk. Een camping van Eurocamp. Wij hadden daar een prachtige luxe stacaravan tot onze beschikking. Ieder van ons had een eigen slaapkamer en daarnaast beschikten we over een badkamer en een goed gevulde keuken. Het allermooiste vond ik het overdekte terras, waardoor je altijd buiten kon eten. Ook als het regende.

Vakantiekriebels


Onze caravan op camping La Vallee

Kipcaravan

Afgelopen jaar was het wat minder luxe. Rob had een piepkleine, maar vreselijk leuke kipcaravan gekregen van een goede vriendin en daarmee hebben we vakantie gevierd. Gewoon in eigen land omdat we nog geen ervaring hadden om met een caravan te gaan toeren. Ook al is hij maar klein, het is toch net een beetje anders rijden. En ook in alles opbouwen, konden we nog wat leermomenten gebruiken.

Appels en peren

De Kipcaravan vergelijken met de luxe stacaravan in Frankrijk, is natuurlijk appels met peren vergelijken. Want de kip kent één tweepersoons bed, wat eigenlijk een omgebouwde zithoek is, als je ’s nachts moet plassen, moet je gewoon naar buiten, regen of geen regen en niks geen overdenkt terras, als het regent, dan wordt je nat. Nou ja, we hadden wel een voortent, maar die stond niet zo heel stevig. En als het een tijdje had geregend, sprongen de kikkers vrolijk om ons heen.

Vakantiekriebels


Onze Kip….

k-k-k-koud

Rocco sliep in een kleine, aparte tent naast de caravan. Ik kan mij de eerste nacht nog heel goed herinneren, wat voelde ik mij een slechte moeder. Het was vroeg in het voorjaar en ’s nachts was het nog echt koud. Wij, als onervaren kampeerders, hadden hierop niet gerekend, zodat we midden in de nacht ineens een trillend stemmetje hoorden: ‘Mmmm-am – mmaaa i-i-i-kkkk hhh-e-bbb hhh-e-t-t-tt zzzzzo k-k-k-k-ou-dddd… Zo zielig. Dus Rocco ook de caravan in om tussen ons in te slapen. Dat was krap. We sliepen nu alle drie niet meer.

Vakantiekriebels


Wel een lief gezicht zo…

Trekken

Dit jaar gaan we wederom met de Kip op stap, maar dit keer is het de bedoeling om te gaan trekken. Kijken hoe ons dat gaat bevallen. Maar ik weet nu al zeker dat ik af en toe met een klein beetje weemoed zal terug denken aan die heerlijke luxe caravan van Eurocamp. Wat een luxe…

Vakantiekriebels


De muziek van Rob, maakt rauwe bonen zoet…

Liefs Marion

Meer informatie

Vakantienieuws Slovenië voorjaar 2020
Met de kids het water op! Waar moet je aan denken?
Het Noorderlicht spotten met Enzo Knol
Winter in het Zwarte Woud

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Eurocamp.

lijn vadersenmoeders

BabyBaby

Geef een reactie