Wat is de meest geschikte uitvaartverzekering voor het hele gezin?

Uitvaartverzekering voor het hele gezin

Je kunt jezelf en je gezin tegen allerlei vervelende zaken verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan een brandverzekering of inboedelverzekering voor je woning, een aansprakelijkheidsverzekering of een verzekering tegen diefstal van waardevolle goederen. Ook een uitvaartverzekering hoort in dit belangrijke rijtje thuis. Komt een van je gezinsleden te overlijden? Dan blijven de nabestaanden niet met hoge kosten achter. Het is natuurlijk iets waar je liever niet bij stilstaat. Toch kan een uitvaart flink in de papieren lopen. Beter is het dus om dit wel goed geregeld te hebben.

Is een uitvaartverzekering echt nodig?

Het is niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Waar een ziektekostenverzekering voor iedere inwoner van Nederland echt een verplichting is, ben je zelf vrij om te bepalen of je jouw gezin wel of niet wilt beschermen tegen de hoge kosten van een uitvaart. Misschien heb je zelf spaargeld of voldoende financiële middelen om deze kosten op te vangen. Bij de meeste Nederlanders is dit echter niet zo. Voor hen is het dus verstandig om een goede uitvaartverzekering af te sluiten. Een begrafenis of crematie kost al snel 4000 tot 10.000 euro, afhankelijk van hoeveel gasten er zijn en hoe uitgebreid de dienst is.

Op sommige begrafenissen krijg je niet alleen koffie en cake, maar staat er een compleet lopend buffet op de gasten te wachten. De uitvaart is namelijk steeds meer een manier om het leven van de overledene te vieren en hem of haar een laatste dienst te bewijzen. Hoe uitgebreider jouw uitvaart, hoe meer deze gaat kosten. Ook een simpele uitvaart kost echter een flinke duit – een bedrag dat veel Nederlanders met kinderen niet hebben klaarliggen. Daarnaast is het zo dat als jij of je partner later wegvalt, jullie kinderen achterblijven met de hoge kostenpost van een begrafenis of crematie. Dat is natuurlijk iets dat je absoluut wilt voorkomen.

lijn vadersenmoeders
Wat is de meest geschikte uitvaartverzekering voor het hele gezin?
lijn vadersenmoeders

Maar welke uitvaartverzekering is dan geschikt?

Het feit blijft dat iedereen een keer overlijdt. Waar de één dik in de negentig wordt, wordt de ander veel te snel uit het leven weggerukt. Ook baby’s en kleine kinderen kunnen (al dan niet plotseling) komen te overlijden. Het is natuurlijk iets waar je liever niet aan denkt. Als jij en je eventuele partner een uitvaartverzekering hebben afgesloten, is het vaak mogelijk om jullie kind(eren) aan te melden op één van jullie polissen. Dit kan gemiddeld tot 2 maanden na de geboorte van het kindje. Ook kun je een aparte verzekering voor jullie kind(eren) afsluiten. Als deze niet gratis is, betaal je voor kinderen onder de achttien vaak een aanzienlijk lager bedrag dan voor een volwassene.

Bij verzekeringsmaatschappijen Yarden en Monuta is je kindje gratis meeverzekerd vanaf 20 weken zwangerschap. Bij Ardanta is dit zelfs vanaf het begin van de zwangerschap. Bij DELA is je kindje vanaf het begin van de zwangerschap meeverzekerd. Tot 60 dagen na de geboorte valt je spruit onder jouw dekking. Daarna kun je een aparte uitvaartverzekering voor je kind aanvragen bij DELA. Bij de andere verzekeraars Monuta en Ardanta is je kind na de geboorte (mits aangemeld!) gratis meeverzekerd tot zijn of haar achttiende. Bij Yarden is dit zelfs tot 21 jaar.

Hebben jij en je partner geen uitvaartverzekering? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen je kind(eren) te laten verzekeren. Het beste is echter om een verzekering voor het hele gezin af te sluiten, zodat jullie allemaal een goede dekking genieten. Zo komt niemand straks voor de verrassing van hoge kosten te staan. Wil je een goede uitvaartverzekering voor het hele gezin afsluiten? Neem dan contact op met een van bovengenoemde verzekeraars om de opties door te spreken. Het is natuurlijk wel zo dat een uitvaartverzekering duurder wordt naarmate je ouder wordt. Je gaat dan maandelijks meer premie betalen, omdat het risico op overlijden ook verhoogt.

Welke uitvaartverzekering past bij mijn gezin?

Welke uitvaartverzekering bij jouw gezin past is op afstand natuurlijk moeilijk te zeggen. Jij kent jouw gezin en jullie situatie het beste. Op internet zijn diverse websites te vinden waar je kunt vergelijken welke verzekeringsmaatschappij het beste op jullie aansluit. Lees ook goed de voorwaarden op de websites van de diverse verzekeringsmaatschappijen. Hieruit kun je ook stukken wijzer worden. Een uitvaart is immers een heel persoonlijk iets, dus overweeg goed wat je zelf belangrijk vindt en bepaal aan de hand daarvan welke verzekeringsmaatschappij het beste bij jou en je gezin past!

liefs Amber

Meer informatie

Wanneer de werkelijkheid je droom laat vervliegen…
Thuis een veilig gevoel voor het hele gezin
Wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets zou overkomen?
Zorgverzekering – Waar moet je op letten?
Meer leuke weetjes
De vijf grootste misverstanden over je autoverzekering (voor het hele gezin!)
Meer blogs over uitvaartverzekeringen
Hoe kunnen we geld besparen?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie