Een trampoline is gezond voor je kind!

Een trampoline is gezond voor je kind!

Sport en beweging zijn essentiële onderdelen van het gezond opgroeien van je kind. Voldoende beweging zorgt ervoor dat je kind minder kans maakt op overgewicht en diabetes. Daarnaast zijn kinderen die veel sporten doorgaans zekerder van zichzelf dan kinderen die te weinig beweging krijgen. Bij het uitkiezen van een sport voor je kind denk je misschien niet direct aan trampolinespringen. Toch is het springen op een trampoline een serieuze (wedstrijd)sport. Trampolinespringen versterkt de spieren, vergroot het concentratievermogen en reduceert stress. Daarnaast is het springen ook nog eens gewoon heel erg leuk voor je kind!

Lekker de tuin in! Wat heb je nodig?

Waarom trampolinespringen?

Voor kinderen is het belangrijk dat ze hun energie kwijt kunnen bij een sport. Hoewel teamsporten als voetbal of hockey daar ook uitstekend geschikt voor zijn, biedt trampolinespringen een aantal belangrijke voordelen. Zo is het minder belastend voor de gewrichten dan voetballen of hardlopen. De kans op blessures is dan ook minder groot. Ook is trampolinespringen erg goed voor kinderen die moeite hebben zich te concentreren. Voor de ontwikkeling van de coördinatie van je kind is trampolinespringen eveneens erg goed. Tevens is de sport uitstekend voor de spieren en de conditie van je kind. Kortom: trampolinespringen is de ideale sport voor elk kind!

Waar trampolinespringen?

Je kunt je kind natuurlijk lessen laten volgen om goed te leren trampolinespringen, maar het is beter om eerst thuis een trampoline aan te schaffen om te kijken hoe je kind het vindt. Op deze manier kan hij of zij in eigen ontspannen omgeving ontdekken wat deze veelzijdige sport allemaal te bieden heeft. Je kunt de trampoline bijvoorbeeld in de tuin neerzetten, of zelfs in huis als je plafond hoog genoeg is. Let wel op dat je een degelijke trampoline aanschaft met een goed veiligheidsnet. Zo kunnen er geen vervelende ongelukjes gebeuren.

lijn vadersenmoeders
Een trampoline is gezond voor je kind!
lijn vadersenmoeders

Welke trampoline schaf ik aan?

Gaat jouw kind thuis trampolinespringen? Dan is het zaak dat je een goed en veilig exemplaar aanschaft. De trampolines van Salta staan bijvoorbeeld bekend om hun hoogwaardige kwaliteit. Dat is belangrijk, want een trampoline van minder goede kwaliteit kan ronduit onveilig zijn. De prijs van de trampoline zegt vaak ook het nodige over de kwaliteit. Dit is natuurlijk niet met alle producten zo, maar bij trampolines mag je er rustig vanuit gaan. Bij duurdere exemplaren worden er duurdere materialen gebruikt, die vaak beter zijn wat betreft stevigheid en duurzaamheid. Lees je altijd eerst in voor je een trampoline aanschaft.

Koop verder ook een trampoline die goed bij je gezin past. Er zijn zowel ronde als rechthoekige exemplaren te vinden. Ook kun je uit meerdere kleuren kiezen. Het formaat van de trampoline moet natuurlijk ook bij je tuin passen: in een kleine tuin kun je geen trampoline kwijt van 1,50 bij 2. Gaan er meerdere kinderen op de trampoline springen? Dan kun je beter voor een groter exemplaar kiezen. De trampolines van Salta zijn daarnaast altijd voorzien van een goed veiligheidsnet van degelijke kwaliteit. Dat is echt iets om op te letten, want dit veiligheidsnet moet ervoor zorgen dat je kinderen niet van de trampoline kunnen vallen.

Kijk ook goed naar het maximale gewicht dat de trampoline kan dragen. Sommige trampolines kunnen een gewicht tot 150 kilo aan, kleinere exemplaren gaan tot bijvoorbeeld 50 kilo.

lijn vadersenmoeders
Een trampoline is gezond voor je kind!
lijn vadersenmoeders

Tips bij het trampolinespringen

Heb je eenmaal een trampoline aangeschaft? Maak dan duidelijke afspraken met je kinderen over het gebruik. Hun veiligheid staat natuurlijk hoog in het vaandel. Als je een goede, duurzame trampoline koopt zit het met die veiligheid wel goed. Maak aanvullende afspraken, bijvoorbeeld over het maken van salto’s op de trampoline. Je kunt zelf het beste inschatten wat jouw kinderen wel en niet kunnen. Je zult merken dat je kinderen veel plezier hebben in het springen op de trampoline. Staat hij in de tuin? Dan is het aanschaffen van een trampoline bijna een garantie dat ze veel meer uurtjes in de buitenlucht door gaan brengen.

Zou jij een trampoline aanschaffen? Of heb je al een exemplaar in de tuin staan? Deel je ervaringen met ons in de comments hieronder!

liefs Amber

Extra informatie

Je huis een lente make-over geven? Enkele waardevolle tips!
Lekker de tuin in! Wat heb je nodig?
Op zoek naar een tuinafscheiding? Dit zijn je opties!
Leukste tips voor huis en tuin!
Pop en Wagen: Een Walhalla voor de poppenliefhebber
Maak je tuin lente-proof in 5 eenvoudige stappen
Barbecueweetjes die je leven gaan veranderen
Do’s en don’ts bij het kopen van een zonnescherm
Moestuintje maken: eten uit (en in!) eigen tuin
Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl!

Bronvermelding

Tekst geschreven door: Amber Fernandes
© afbeeldingen: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie