Toch hoor jij er altijd bij…

Marion MiddendorpHet is zo’n veertien jaar geleden dat ik de woorden schreef. Het was vlak na het verlies van mijn eerste zoontje, twee dagen na de bevalling. Mijn gevoel zocht een uitweg, mijn tranen een weg naar beneden en woorden werden zinnen en zinnen vertelden een vertaling van mijn gevoel, gevangen in een gedicht, als een ode aan mijn engel.

Het duurde nog zo’n jaar of twee toen ik Jan Knetsch van KSK Productions tegenkwam. Met deze kennismaking ontstond het idee om er een nummer van te maken, een nummer wat gratis te downloaden moest zijn voor iedereen die door eenzelfde verdriet zou zijn overvallen. Als troost, als herkenning, als kracht… Hij schreef de prachtige muziek en we vonden al snel Wieteke van Dort bereid om dit nummer voor ons in te zingen. Zij deed dit belangeloos vol liefde en overtuiging…

Weer jaren later was daar Paul de Leeuw, die op verzoek van een echtpaar dit nummer in zijn Belgische TV-show zong. Een prachtige uitvoering, vol emotie gezongen, het arrangement bewerkt door Miguel Wiels. Het nummer ging via Youtube een eigen leven leiden, wist nog veel meer mensen te bereiken en te raken. Er werd naar gevraagd dit nummer te zingen tijdens zijn theatertour door Nederland. Veel mensen waren op zoek naar de mp3 van deze uitvoering, maar helaas was die er niet…

tot nu…

Vandaag ga ik – op uitnodiging – naar de CD lancering van Paul de Leeuw, ‘Land van mij’. Op deze CD staat (onder andere) zijn prachtige uitvoering van ‘Toch hoor jij er altijd bij…’, vol gevoel gezongen. Zijn emotie maakt dit nummer nóg mooier. Alsof hij naast je staat en een arm om je schouder heen legt.

Ik ben blij, want ik weet zeker dat er heel veel mensen blij zullen zijn, dat dit nummer nu eindelijk op CD verkrijgbaar is, in de unieke uitvoering van Paul de Leeuw. En ik ben trots, trots op mijn eigen kleine mini-man, die maar zo kort bij mij heeft mogen zijn, maar door wie heel veel moois is ontstaan. Dat maakt zijn veel te vroege vertrek, minder zinloos…

Liefs Marion

Meer informatie

Rouw en kinderen – 9 tips om je kind goed te begeleiden bij verlies
Wie zorgt er voor mijn kinderen als mij iets zou overkomen?
Boekbespreking: Schaduwmoeder
Wanneer de werkelijkheid je droom laat vervliegen…
Kinderboekbespreking: Rick is er niet meer
Kinderboekbespreking: De lach hield zijn adem in
Peuter verzorging & ontwikkeling
Rinkel de kinkel…over kinderangsten en goed verzekerd zijn

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn vadersenmoeders


BabyBaby

Geef een reactie