Tips voor een nieuwe badkamer!

Tips voor een nieuwe badkamer!

Over de inrichting van je huis ben je helemaal tevreden. Alles is zorgvuldig bij elkaar gezocht, naar jouw specifieke smaak en/of misschien de laatste trends. Maar die badkamer is wellicht heel functioneel maar ook wel een beetje saai. Die kan nog wel een makeover gebruiken. In deze reportage vind je leuke en praktische tips voor een stijlvolle badkamer van nu!

Stijl

Een badkamer is allang niet meer slechts een functionele ruimte. Een badkamer wordt steeds meer een leefruimte waar we veel tijd in doorbrengen. Dan is het wel zo fijn dat deze plek aansluit bij jouw wensen en smaak. Jij moet je er immers prettig voelen zodat je er heerlijk kunt ontspannen onder de douche of in bad. Gelukkig is er inmiddels zoveel keuze, dat er ongetwijfeld ook voldoende mogelijkheden te vinden zijn die passen bij jouw smaak. Of je nou wilt kiezen voor een romantische badkamer, een landelijke of een industriële.

Doe ideeën op

De eerste stap van je badkamermetamorfose, ga ideeën op doen! Surf langs badkamerspecialisten, koop de laatste woningbladen, lees blogs die over inrichting gaan, bezoek eens een showroom of kijk eens bij anderen, kortom zorg ervoor dat je een goed beeld hebt van jouw ideale badkamer. Bij sommige badkamerspecialisten kun je zelfs een gratis magazine aanvragen! Super tof om de nodige badkamer inspiratie in op te doen!

Tips voor een nieuwe badkamer!

Moodboard

Als je dat idee hebt, probeer dan een moodboard te maken van jouw ideeën, waarin je de sfeer probeert te vangen zoals jij het voor ogen hebt. Maakt helemaal niet uit of het precies de juiste materialen of kleuren zijn, als het maar een beeld geeft van jouw ideeën.

Hoeveel personen?

Houd bij de opzet rekening met de (toekomstige?) gezinssituatie. Hoeveel personen gaan gebruik maken van de badkamer? Zijn twee wasbakken wellicht handiger? Wat zijn jouw eisen betreffende voldoende opbergruimte en hoe belangrijk is veiligheid, met oog op (eventuele toekomstige) kleine kinderen? Allemaal zaken om vooraf rekening mee te houden.

Praktisch uitvoerbaar

Ideeën zijn leuk en ook heel nuttig als basis voor het ontwerp, maar het moet natuurlijk wel praktisch uitvoerbaar blijven. Bij het inrichten van een badkamer komt nog wel wat kijken. Je kunt niet zomaar aan de slag want je moet hoe dan ook rekening houden met de sanitaire voorzieningen, de indeling van natte zones en het feit dat alles in een badkamer moet zijn gemaakt van waterbestendige materialen.

Tips voor een nieuwe badkamer!

Expert

Als je ontwerp klaar is, haal er dan een expert bij. Een vakman kan je precies vertellen wat haalbaar en uitvoerbaar is, maar je bijvoorbeeld ook op praktische zaken wijzen! Uiteindelijk wil je heel veel jaren plezier van je badkamer hebben, dus het kan maar beter gelijk goed gebeuren.

Accessoires

Hou je van veranderingen? Dan kun je het beste kiezen voor een neutrale basis. Met accessoires kun je meer kleur in de badkamer brengen en dit makkelijker afwisselen. Met een nieuwe kleur handdoeken, badkleedjes, verlichting en/of dispensers, ziet je badkamer er ineens verfrissend anders uit.

Keuze badkamermeubel

Het beste kun je vooraf al goed nadenken over de aanschaf. Waar liggen jouw prioriteiten? Wat vind jij belangrijk? Waaraan moet een badkamermeubel voor jou aan voldoen? Een belangrijk punt kan bijvoorbeeld zijn dat een badkamermeubel over voldoende opbergruimte moet beschikken. Afhankelijk van jouw smaak en voorkeur kan dit bestaan uit een combinatie van laden, onderkasten, bovenkasten en/of een open gedeelte.

Liefs Marion

Meer informatie

Lelijke radiatoren in huis: hoe werk je dit weg?
Mengkraan of thermostaatkraan: wat past in mijn badkamer?
Infrarood panelen: is het iets voor jou?
Elektrische radiator in de badkamer: voordelen waar je nooit aan zou denken!
6x handige hacks voor het inrichten van je badkamer
Waarom een inloopdouche eigenlijk nog luxueuzer is dan een ligbad
Meer leuke weetjes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met Grando.

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie