Thuiswerken? Koop een goede, ergonomische bureaustoel!

Thuiswerken? Koop een goede, ergonomische bureaustoel!

De afgelopen tijd moesten veel Nederlanders noodgedwongen thuis blijven. Mensen mochten niet meer naar het kantoor en moesten dus thuiswerken. Alhoewel niet iedereen hier blij mee was, waren er toch ook veel positieve reacties op deze nieuwe manier van werken. Er zijn zelfs al bedrijven die hebben bepaald dat hun medewerkers ook na het virus thuis mogen blijven werken. Dit kan dan voor een aantal dagen in de week zijn, maar ook gewoon de hele werkweek. Is dit ook voor jou het geval? Koop dan een goede, ergonomische bureaustoel.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

De meeste thuiswerk bureaustoelen die op het moment verkocht worden zijn ergonomische exemplaren. Dit houdt in dat dit soort stoel ontwikkeld is om zich aan te passen aan je postuur, wat zeker handig is als je er urenlang op moet zitten tijdens het werken. Een belangrijk aspect van een bureaustoel is dat het je stimuleert om te bewegen. Dit wordt ook wel zitten in beweging genoemd. Als je steeds dezelfde houding aanhoudt en dezelfde bewegingen maakt dan zal dit op termijn je lichaam zwaar belasten. Dit kan onder meer spierstijfheid tot gevolg hebben, maar ook verkrampingen. Door op een gezonde manier te zitten kun je dit voorkomen. Met een ergonomische bureaustoel is dit dus mogelijk, want het ondersteunt je postuur doordat je allerlei onderdelen van de stoel kunt verstellen.

lijn vadersenmoeders
Thuiswerken? Koop een goede, ergonomische bureaustoel!
lijn vadersenmoeders

Waar moet een ergonomische bureaustoel aan voldoen?

Een ergonomische bureaustoel wordt niet voor niets ergonomisch genoemd. Het moet wel echt aan een aantal dingen voldoen. Overigens hoeft er niet per se sprake te zijn van een standaard stoel met een rugleuning en armleuningen. Dynamische zittingen zijn juist meestal erg ergonomisch, vaak kun je ze op maat instellen. Een traditionele ergonomische bureaustoel moet dus aan een paar zaken voldoen, dit worden ook wel instelmogelijkheden genoemd. Zo moet onder meer de zithoogte en -diepte in gesteld kunnen worden. Daarnaast moeten andere onderdelen ook instelbaar zijn, zoals onder andere de rugleuning, weerstandsregeling en lendesteun. Bovendien is het een must dat de armleuningen, oftewel de armleggers, 3D zijn. Ook moeten ze nog eens versteld kunnen worden.

Liefs Marion

Extra informatie

Meer kantoorbenodigdheden nodig door thuiswerken?
Waarom downlights in huis een goed idee is!
6x simpele hacks die je ecologische voetafdruk direct verkleinen!
Een nieuwe hoekbank kopen? Met deze 5 hacks koop je zeker de juiste!
5 tips om je huis koel te houden tijdens de hittegolf

Bronvermelding

© afbeeldingen: 123rf.com

lijn vadersenmoeders
BabyBaby