Het sterrenbeeld van je kindje – Wat zegt het over zijn karakter?

Het sterrenbeeld van je kindje – Wat zegt het over zijn karakter?

Ieder kind is anders, ieder kindje is uniek en toch zijn we allemaal mensen en hebben we dus ook heel veel overeenkomsten met elkaar. De horoscoop van je kind, kan best iets over zijn karakter prijsgeven. Natuurlijk niet in details, maar in de grote lijnen. Hoe het karakter van je kind uiteindelijk zich gaat vormen, kan alleen de tijd je vertellen. Maar het is natuurlijk wel leuk te lezen welke typische karaktereigenschappen aan zijn sterrenbeeld worden toegeëigend.

Wat zegt zijn sterrenbeeld over zijn karakter?

Ben je benieuwd naar de horoscoop van je kind? Hier vind je alle sterrenbeelden op een rij. Is je kindje een gevoelige vis of kreeft? Of is hij misschien een creatieve Waterman? Zijn sterrenbeeld kan een tipje van de sluier oplichten en zijn karakter een beetje prijsgeven.

Astrologie is populair

Astrologie is er ‘altijd’ geweest, maar ook al lazen we allemaal ‘stiekem’ de weekhoroscoop in de TV-gids, Astrologie werd vooral vaak gezien als iets voor zwevers. Het had zelfs een beetje stoffig imago en hip was het dus al zeker niet. Tegenwoordig is dit stoffige imago weg gepoetst en houden veel jonge mensen zich ermee bezig. Vaak richten ze zich niet alleen tot astrologie maar verdiepen zij zich ook in tarotkaarten, hekserij en zelfs magie (kristallen). Tegenwoordig gaat astrologie minder om het voorspellen van de toekomst, maar wordt het eerder als een middel voor zelfontplooiing gezien.

Wat is Astrologie?

Astrologie, astromantie of sterrenwichelarij is een verzamelnaam voor ideeën over het (veronderstelde) verband tussen het lot van mensen en gebeurtenissen op aarde en de stand van de hemellichamen. Het gaat vooral om de samenhang tussen de bewegingen van de zon, maan en planeten, die in de Oudheid ook als “sterren” werden aangeduid.

Een sterrenbeeld is een verzameling sterren die ogenschijnlijk een figuur vormt als men ze door lijnen zou verbinden. Vele namen van onze sterrenbeelden gaan terug tot het oude Mesopotamië. Twaalf van de bekendste sterrenbeelden zijn de tekens van de dierenriem, de 12 sterrenbeelden die ons waarschijnlijk allemaal bekend zijn.

lijn vadersenmoeders
Het sterrenbeeld van je kindje – Wat zegt het over zijn karakter?
lijn vadersenmoeders

Sterrenbeeld en karakter

Misschien tipt het sterrenbeeld de sluier een beetje op, maar er zijn natuurlijk nog veel meer invloeden die het karakter van je kindje bepalen. Bijvoorbeeld jullie als ouder, zijn omgeving, zijn ervaringen, de taal, de cultuur waarin hij opgroeit, het land waarin hij is geboren, noem maar op. Desalniettemin is het natuurlijk heel leuk te lezen wat zijn sterrenbeeld over hem kan vertellen.

Zijn sterrenbeeld wordt bepaald door het teken waarin de zon zich bevond toen hij werd geboren, het zogenaamde zonneteken. Zijn geboortedatum is dus bepalend. Maar niet alleen het sterrenbeeld is bepalend voor zijn karakter, ook de ascendant kan invloed hebben. En laten we zijn vrije wil niet uitvlakken, tenslotte heeft niemand alleen karaktertrekken die in het sterrenbeeld zijn beschreven en zijn er nog zoveel meer invloeden die bepalend zijn.

De sterrenbeelden

Sterrenbeeld Ram
Ram
21-03 – 19-04
Sterrenbeeld Stier
Stier
20-04 – 20-05
Sterrenbeeld Tweeling
Tweeling
21-05 – 20-06
Sterrenbeeld Kreeft
Kreeft
21-06 – 22-07
Sterrenbeeld Leeuw
Leeuw
23-07 – 22-08
Sterrenbeeld Maagd
Maagd
23-08 – 22-09
Sterrenbeeld Weegschaal
Weegschaal
23-09 – 22-10
Sterrenbeeld Schorpioen
Schorpioen
23-10 – 21-11
Sterrenbeeld boogschutter
Boogschutter
22-11 – 21-12
Sterrenbeeld steenbok
Steenbok
22-12 – 19-01
Sterrenbeeld Waterman
Waterman
20-01 – 18-02
Sterrenbeeld Vissen
Vissen
19-02 – 20-03
Sterrenbeeld Ram


Sterrenbeeld: Ram of Aries

21 maart t/m 19 april | Element: vuur | Heerser: Mars

Een ram is een vuurteken en zit vol energie. Die energie zie je terug in zijn karakter want een ram is avontuurlijk, onstuimig, impulsief, wilskrachtig en laat graag van zich horen. Heb jij een echte onvermoeibare wildebras? Dan is de kans groot dat hij een Ram is. Rammen zijn de geboren leiders, de kinderen (en volwassenen) die het voortouw nemen. ‘Rammen die drammen’ wordt er wel eens gekscherend gezegd en daar zit wel iets in. Als een Ram ergens zijn zinnen op heeft gezet, zal hij het krijgen ook. Met een ram in huis wordt het nooit saai, maar de kans is groot dat jij iedere avond uitgeteld in bed ligt, want hij zal gedurende de dag absoluut je aandacht opeisen.

Je Ramkindje is helder. Als hij iets niet wil, zal hij je dat zeker laten weten. Vindt hij iets niet lekker? Dan is de kans groot dat hij het gewoon uit spuugt. Of hij kiepert gewoon zijn hele bord op de grond. Dat het maar duidelijk is dat hij het niet moet.
Misschien zijn ze niet zo goed in delen, maar Rammen zijn wel goed in het verzinnen van nieuwe ondernemingen en spellen. Ach en dat delen, moet jij hem gewoon goed leren. Misschien gaat het je lukken.

Rammen beginnen met volle moed aan nieuwe ondernemingen, maar ze zijn niet altijd in staat om het ook tot een goed einde te brengen. Als kind kun je ze daar een beetje bij helpen. Als hij dit al van je gaat aannemen, want je Ram is behoorlijk zelfbewust. Hij neemt niet zomaar iets van je aan en wil graag uitleg waarom je iets wilt. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij graag serieus genomen wil worden, ook op jonge leeftijd. En geef hem eens ongelijk.

Top

Sterrenbeeld stier


Sterrenbeeld: Stier of Taurus

20 april t/m 20 mei | Element: Aarde | Heerser: Venus

Als je denkt aan een Stier, denk je gelijk aan het woord ‘trouw’, want trouw is zo’n beetje zijn ‘middle name‘. Een Stier is zorgend en geduldig, realistisch, praktisch en volhardend. Als hij iets in zijn kop heeft, heeft hij het echt niet ergens anders. Hij werkt graag met anderen samen en is goed in staat praktisch te denken en te handelen.

Een Stiertje laat zich niet dwingen en dat zal hij je ook echt duidelijk laten merken. Als hij iets niet wil, kun je hoog of laag springen, maar dan gaat hij het echt niet doen. Hij bepaalt ook graag zijn eigen tempo en heeft er echt geen boodschap aan dat jij haast hebt. Zijn wil is groot, net als zijn eigenwijsheid, maar zeker weten dat je smelt van zijn knuffels en kusjes, want Stieren zijn absolute knuffelkonten.

Een Stierenkind doet alles graag op zijn eigen tempo en hij houdt er niet van als anderen druk op hem uitoefenen. De beste manier om iets van hem gedaan te krijgen is op een zachtaardige manier. Hij houdt immers van knuffelen en fysiek contact, dat geeft hem een veilig gevoel. En ach die koppigheid, daar wen je wel aan. Het heeft ook voordelen, Stieren zullen niet snel meelopers zijn. Ze zijn doorgaans wat verstandiger en bedachtzamer dan andere kinderen. En dat is natuurlijk ook heel fijn, hij zal namelijk niet zo snel in zeven sloten tegelijk springen!

Top

Sterrenbeeld Tweeling


Sterrenbeeld: Tweeling of Gemini

21 mei t/m 20 juni | Element: Lucht | Heerser: Mercurius

Als je denkt aan het sterrenbeeld Tweeling, denk je aan openhartig, gevat, welsprekend, speels, creatief, levendig en intellectueel. Daar staat tegenover dat een Tweeling wat nerveus kan zijn, een tikkeltje oppervlakkig, nieuwsgierig en inconsistent. Tweelingen hebben een tweeledige persoonlijkheid en dat maakt ze soms een beetje tegenstrijdig of zelfs gecompliceerd.

Je kleine Tweeling speurt door het huis, op zoek naar avontuur. Hij wordt daarin liever niet beperkt in zijn mogelijkheden. Grote kans dat hij de box een drama vindt, luchttekens hebben het nodig om zich vrijelijk te bewegen en hebben er dus grote moeite mee, wanneer ze ‘opgesloten’ zitten. Je zult als ouder heel wat geduld nodig hebben, om je Tweelingmannetje of -vrouwtje te begeleiden. Hij heeft namelijk erg veel behoefte aan afwisseling en verandering en hij zal je bestoken met grote hoeveelheden ‘waarom-vragen’. Tweelingen zijn namelijk enorm nieuwsgierig en fladderen graag van het een naar het ander om niet verveeld te raken.

Tweelingen kunnen last hebben van een innerlijke onrustig en de kans is daarom groot dat Tweelingkinderen last kunnen hebben moeilijk in slaap te komen. Misschien een extra verhaaltje voorlezen?

Top

Sterrenbeeld Kreeft


Sterrenbeeld: Kreeft of cancer

21 juni t/m 22 juli | Element: Water | Heerser: Maan

Een Kreeft heeft je onvoorwaardelijk lief en vraagt daar maar weinig voor terug. Hij kan zelfs beter geven, dat nemen, zo zit hij gewoon in elkaar. Een Kreeft is niet alleen heel liefdevol, maar ook emotioneel, fantasierijk, voorzichtig, beschermend en intuïtief. Natuurlijk hebben Kreeften niet alleen positieve eigenschappen, ze kunnen namelijk ook humeurig zijn, lichtgeraakt, afhankelijk of zelfs over-emotioneel.

Een Kreeft is vaak stil en je moet ze goed kennen wil je een indruk kunnen krijgen van wat zich binnenin afspeelt. Met die overvloed aan emoties, is een Kreeft kwetsbaar en zal zichzelf daarvoor beschermen, door niet alles klakkeloos met anderen te delen. Hij is een romanticus en gelooft in de onvoorwaardelijke liefde. Zijn handelingen zijn vaak instinctief en een Kreeft gaat meestal niet recht op zijn doel af, maar zal dit doorgaans indirect doen.

Een Kreeftkind kan verlegen zijn en zich snel verlaten voelen. Ze zijn erg gevoelig en sensitief, dat is wel iets om rekening mee te houden. Harde woorden, kritiek of een standje raken hem dieper dan bij een ander kind. Ze stellen zich niet aan, maar voelen werkelijk pijn als je ‘lelijk’ tegen ze doet. Een Kreeft heeft vertrouwen nodig om open en eerlijk te kunnen zijn, maar weet dat hij snakt naar je knuffels, erkenning en liefkozingen. Ook als hij er niet om durft te vragen.

Hoe meegaand en rustig Kreeften ook moge zijn, het zijn geen meelopers. Integendeel, Kreeften zijn juist zeer goede leiders. Het zijn individualisten in hun denken en doen en hebben een groot inlevingsvermogen en kunnen behoorlijk nuchter overkomen. Prachtige eigenschappen dus voor een leider.

Top

Sterrenbeeld Leeuw


Sterrenbeeld: Leeuw of Leo

23 juli t/m 22 augustus | Element: Vuur | Heerser: Zon

Maak je borst maar nat, want Leeuwen kunnen brullen! Maar Leeuwen zijn natuurlijk nog veel meer dan dat. Leeuwen zijn warmhartig, gul, enthousiast, hartelijk, liefdevol en trouw. Daar staat tegenover dat hij ook neerbuigend kan zijn, bazig, autoritair en zelfs bemoeiziek. Het is niet zo gek dat juist in dit sterrenbeeld het woord ‘dominant’ naar voren komt, want een Leeuw is de koning van de dieren, daar hoort toch een bepaalde dominantie bij.

Leeuwen zijn ambitieus en moedig, zelfverzekerd en onafhankelijk. De kleine Leeuw weet precies wat hij wil en twijfelt daar geen seconde aan. Het Leeuwenwelpje is zonnig, speels en blij, mits hij kan doen en laten wat hij wil. Als dat echter niet het geval is, kan (en zal) hij brullen. Je Leeuwtje houdt ervan om in de belangstelling te staan en lacht vaak en veel.

Leeuwen delen graag de lakens uit, staan graag in de middelpunt van de belangstelling en zullen er geen moeite mee hebben om andere kinderen de commanderen. Als hij dit doet, kun je hem beter eventjes apart nemen en hem niet ‘en public’ hierop aanspreken. Daar is een leeuw echt te trots voor.

Je Leeuwtje is sprankelend maar hij moet nog wel leren dat de wereld niet alleen om hem draait. Ook kan een Leeuwtje behoorlijk lui zijn, hij vindt het prima als anderen het werk voor hem doen, maar als hij zijn tanden ergens in zet, dan laat hij niet meer los en is er niks meer van die luiheid te merken.

Top

Sterrenbeeld Maagd


Sterrenbeeld: Maagd of Virgo

23 augustus t/m 22 september | Element: Aarde | Heerser: Mercurius

De kleine Maagd is bescheiden, verlegen, ijverig, praktisch, intelligent en betrouwbaar. Daar tegenover staat dat de Maagd kritisch kan zijn, perfectionistisch, conservatief en pietluttig. Hij is een echte toneelspeler en hij houdt ervan te imiteren. De Maagd is wat rustiger dan andere kinderen maar hij is ook behoorlijk slim. Als hij echter ergens geen zin in heeft, dan gaat hij het ook echt niet doen.

Maagden zijn observerend en geduldig, maar kunnen ook wat kil overkomen. Dit komt niet doordat ze niet vriendelijk zijn, maar dit kan nog wel eens onderdrukt worden door negatieve ervaringen. Ze gaan daardoor niet zo snel nieuwe vriendschappen aan of houden een bepaalde afstaand in bestaande vriendschappen. Onder hun kille façade, ligt echter een overvloed aan emoties, maar die tonen ze liever niet.

Met een Maagdenkind hoef je niet echt bijzondere moeilijkheden te verwachten. Hij heeft behoorlijk wat discipline, zal op tijd zijn huiswerk maken en naar school toe gaan. Ook beschikt de Maagd over een behoorlijke dosis concentratievermogen.

Een Maagd is romantisch en vanaf hun jonge leeftijd is hij waarschijnlijk jouw grote hulp. Hij kan zich heel goed alleen vermaken maar vindt het ook erg fijn om andere te helpen. Gezellig toch, zo saampjes aan de slag?! Het enige waar je wat strijd over kunt krijgen is het eten. Bloemkool is natuurlijk lang zo lekker niet als patat, maar zodra je kleine Maagd door heeft dat Bloemkool heel goed voor hem is, is de kans groot dat ook die strijd weer voorbij is.

Top

Sterrenbeeld Weegschaal


Sterrenbeeld: Weegschaal of Libra

23 september t/m 22 oktober | Element: Lucht | Heerser: Venus

Als je denkt aan een Weegschaal, denk je waarschijnlijk aan romantiek, hoffelijkheid, charme, idealisme en vredelievend. Maar misschien denk je ook aan genotzucht, flirterig, goedgelovig, besluiteloos en veranderlijk.

Je kleine Weegschaal heeft een aangeboren welgemanierdheid en zal zich over het algemeen stijlvol gedragen. Een weegschaal verliest niet snel zijn waardigheid en de kans is klein dat je hem met een rood gillend hoofd zal zien. Kiezen vindt hij echter wel een beetje lastig, dat kan een behoorlijk dilemma voor hem zijn. Geef hem daarom die keuze liever niet en kies voor hem. Dat vindt hij echt een stuk fijner.

Weegschalen kunnen kritisch nadenken en onpartijdig naar een complexe situatie kijken. Ze zijn harmonieus en zullen altijd proberen in evenwicht te zijn. De kleine weegschaal is extravert en communicatief, spontaan en ondernemend, maar hij heeft jou nodig om zijn evenwicht af en toe te vinden. Weegschalen kunnen lui lijken of treuzelend, maar eigenlijk zijn ze gewoon niet zo goed in het nemen van beslissingen. Daar hebben ze wat tijd voor nodig.

De Weegschaal is een geboren mediator en lost graag problemen op. Zowel van zichzelf als die van anderen. Hij wil zich graag mooi voelen en daarom is kleding belangrijk voor hem.

Top

Sterrenbeeld Schorpioen


Sterrenbeeld: Schorpioen of Scorpio

23 oktober t/m 21 november | Element: Water | Heerser: Mars, Pluto

Schorpioenen zijn vastberaden, emotioneel, stimulerend, gepassioneerd, intuïtief en wilskrachtig. Ze hebben echter ook een andere kant, ze kunnen ook behoorlijk jaloers zijn, koppig, gesloten en zelfs obsessief. Hun charisma maakt echter heel veel goed. Eigenlijk zijn Schorpioenen de meest intense en krachtige persoonlijkheden van de dierenriem. Zelfs als ze rustig lijken, kolkt er onderhuids nog van alles.

De eerste indruk van een Schorpioen is een krachtige, maar houd er rekening mee dat Schorpioenkinderen overgevoelig en zelfs onbeheerst kunnen reageren als ze het idee hebben dat ze kwaad worden gedaan, of als ze hun zin niet krijgen. Ze kunnen moeilijk tegen onrechtvaardigheid en dat gevoel kunnen ze behoorlijk lang vasthouden.

Hij is vaak het middelpunt van de belangstelling en kan behoorlijk manipulatief zijn. Hij is slim en wil graag dat het op zijn manier gebeurt en hij kan daar opvallend volhardend in zijn. Doordat Schorpioen soms wat mysterieus lijken, is het soms een tikkeltje lastig om erachter te komen wat er nou echt in zijn koppie omgaat. En mogen ze iemand niet? Nou maak dan je borst maar nat, want dat zullen ze niet onder stoelen of banken steken. Ze kunnen zelfs ronduit bot zijn! Ach, dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent.

Top

Sterrenbeeld Boogschutter


Sterrenbeeld: Boogschutter of Sagittarius

22 november t/m 21 december | Element: Vuur | Heerser: Jupiter

De boogschutter is intellectueel, filosofisch, joviaal, optimistisch, eerlijk en vrij, maar hij is ook zorgeloos, oppervlakkig, rusteloos en tactloos.
Boogschutters zijn de speelse clowntjes die liever niet alleen worden gelaten. Hij zal tranen met tuiten huilen. Maar als je hem lekker dicht bij je houdt, is hij blij, want je stem en lach hebben een rustgevende werking op hem.

Een Boogschutter is idealistisch en kunnen heel wat tegenslagen hebben zonder uit het veld geslagen te worden. Ze zijn gul, oprecht en hebben een passie voor gerechtigheid. Ze zijn bereid rebels te zijn en ergens voor te vechten als ze ergens in geloven. Het kleine Boogschuttertje is beweeglijk en heeft behoorlijk wat energie. Hij past zich snel aan situaties aan en gaat graag op ontdekkingstocht.

Hij geeft het liefst altijd eerlijk antwoord, maar mist hierin soms een beetje tact. Een boogschutter heeft een gevoel van vrijheid nodig en vindt het niet fijn als iemand hem het idee geeft zijn bezit te zijn. Hij zal zich daarom niet zo makkelijk laten binden en zijn partner kan straks maar beter niet te jaloers zijn.

De kleine Boogschutter jaagt zijn doelen na en hoopt dat ieder doel een nieuwe beloning oplevert. Gedurende zijn tocht leer hij veel en wordt hij steeds wijzer!

Top

Sterrenbeeld steenbok


Sterrenbeeld: Steenbok of Capricornus

22 december t/m 19 januari | Element: Aarde | Heerser: Saturnus

Een Steenbok is ambitieus, stabiel, gereserveerd, voorzichtig, verstandig en praktisch, maar hij kan ook vrekkig zijn en pessimistisch.

De Steenbok is waarschijnlijk het meest serieuze teken van de dierenriem. Hij is onafhankelijk en betrouwbaar, zelfverzekerd, kalm en wilskrachtig. Je kleine Steenbok kan je zelfs een onzeker gevoel geven en met een blik aankijken: “Doe gewoon eens normaal”. Op ‘babytaal’ zit hij dus echt niet te wachten, praat maar gewoon normaal tegen hem.

Het leven is voor een Steenbok een serieuze zaak en hij heeft al op jonge leeftijd de neiging te veel verantwoordelijkheid te nemen en de dingen (te) serieus op te vatten. Hij kan dus nog wel wat humor worden bijgebracht. Het hoeft immers niet altijd zo serieus.

Steenbokken komen niet zo avontuurlijk over maar nemen juist de tijd voor dingen. Ze houden van structuur en discipline en ze gedijen het beste in R-R-R (rust-reinheid-regelmaat). Dus vaste tijden voor voeding en verschoning kunnen ze erg waarderen. Hij houdt daarentegen wat minder van kattenkwaad, maar voelen zich juist weer erg prettig tussen de volwassenen.

Top

Sterrenbeeld Waterman


Sterrenbeeld: Waterman of Aquarius

20 januari t/m 18 februari | Element: Lucht | Heerser: Saturnus, Uranus

De Waterman is trouw, eerlijk, intellectueel, vriendelijk en een echte mensenmens. Maar vergis je niet, want een Waterman kan ook weerbarstig zijn, eigenzinnig, onvoorspelbaar, kil en dwars.

Hij is energiek, gevoelig, koppig, vindingrijk en hij zit vol elektrische impulsen. Hij kan slecht tegen opdrachten, zelfs wanneer ze vriendelijk gevraagd worden. Zijn eerste reactie zal meestal ‘nee’ zijn. Maar geef hem even de tijd, dan draait dat gelukkig wel weer bij. Ze hebben de waarheid hoog in het vaandel maar zijn moeilijk te overtuigen. Ze hebben vaak sterke argumenten nodig en dan nog…

Watermannen zijn onbevooroordeeld, tolerant en staan voor de waarheid, ongeacht wat deze inhoudt. Een Waterman is eerlijk, serieus en idealistisch. Veel Watermannen hebben een sterke verbeeldingskracht en zijn intuïtief. Een Waterman kan onvoorspelbaar zijn, maar net zo goed geniaal. Het is een intellectueel teken en zelfs het kleinste Watermannetje houdt niet van brabbeltaaltjes.

Een Waterman heeft vanaf kleins af aan de gave om te gaan met alle soorten mensen. Maar hij kan ook wat koppig lijken en op gaan in zijn eigen (creatieve) ding. Hij kan daarom soms een beetje eenzaam overkomen. Hij houdt van de wereld, de natuur en de mensen en hij is het meest gelukkig als hij gewoon door de natuur kan schooieren, op zoek naar kikkervisjes.

Top

Sterrenbeeld Vissen


Sterrenbeeld: Vissen of Pisces

19 februari t/m 20 maart | Element: Water | Heerser: Jupiter, Neptunus

Vissen zijn gevoelig, intuïtief, sympathiek, fantasierijk en aardig, maar ze kunnen ook geheimzinnig zijn, vaag en idealistisch. Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Vis zijn tot grote opofferingen bereid en soms is hun betrokkenheid bij de problemen van anderen zo groot, dat het hun eigen problemen lijken te worden. Een Vis kan goed luisteren en begrijpt zonder oordeel.

Je Vissenkind leeft in een sprookjeswereld en lijkt een geboren toneelspeler. Hij kan maar moeilijk met regels overweg, deze verstoren namelijk zijn fantasie en belemmeren hem om hier helemaal in op te gaan. Visjes lijken soms een beetje verdwaald in de grote wereld en kunnen zomaar in huilen uit barsten. Het is een binnenvetter en gevoelig voor sfeer en energie. Dat maakt hem gevoelig voor de stemming van anderen.

Vissen zijn sympathiek en aardig maar kunnen ook wel wat overgevoelig zijn. Je visje is een dromertje en ongetwijfeld vaak in gedachten verzonken. Ze houden er nou eenmaal van om lekker weg te dromen. Van alle tekens van de dierenriem is Vissen het meest gevoelig voor indrukken en stemmingen. Ze zijn idealistisch en opofferingsgezind en ze zijn erg goed van vertrouwen. Hierdoor kan hij zichzelf nog wel eens in de nesten werken.
Als ouder de schone taak hem te leren voor zichzelf op te komen, want daar kan het Vissenkind wel wat hulp bij gebruiken!

Top

Liefs Marion

Extra informatie

Peuter verzorging & ontwikkeling
Zo laat je de hele wereld weten dat je kleintje geboren is
Maak het ouderschap niet moeilijker dan dat het is!
Baby ontwikkeling & verzorging

Bronvermelding

Tekst geschreven door: Marion Middendorp
www.oudersenzo.nl
www.horoscooptarot.nl
www.catharinaweb.nl

© afbeeldingen: 123rf.com

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie