De smoezels gaan naar school

De smoezels gaan naar schoolDe Smoezelkinderen gaan voor het eerst naar school. Net als alle andere kinderen gaan ze kleuren, zingen en spelen. Het allermeest verheugen ze zich op de pauze, want ze hebben een roestig blikje met smeertaart meegenomen! Als hun eigen oma Smoezel dan ook nog de invaljuf wordt, kan de dag helemaal niet meer stuk!

Zomaar een passage

De schoolkinderen hebben net pauze. Ze krijgen allemaal een beter chocolademelk van juf Merel.
‘Hoi, wij zijn nu ook op school,’ zeggen de Smoezelkinderen. Ze pakken allebei een blikje uit oma’s tas en bijten er met hun sterke tanden grote happen af. Juf Merel wil ze eigenlijk een standje geven, maar dan gaat haar telefoon. ‘O nee, wat een drama!’ horen ze haar zeggen. Haar hele huis staat onder water omdat de slang van de wasmachine is losgeschoten. ‘Ik moet eigenlijk meteen naar huis,’ zegt ze tegen oma Smoezel, ‘maar ik kan de kinderen toch niet alleen laten?’
‘Geen probleem,’ stelt oma haar gerust. ‘Gaat u maar, dan zal ik op de kinderen letten.’

Onze mening

De smoezels zijn zo leuk en door hun smoezelige gedrag spreken ze iedere peuter en kleuter tot de verbeelding. Want wie wil er nou niet door de modder rollen en helemaal vies worden? In dit boekje wordt oma Smoezel, invaljuf… Dat wordt natuurlijk een reuze smeerboel, maar wel dikke pret! Toch zitten alle kinderen aan het einde van de dag er weer keurig bij!

Specificaties

Titel De smoezels gaan naar school
Uitgeverij De Vier Windstreken
Auteur Erhard Dietl
Illustrator Erhard Dietl
Aantal pagina’s 32
Prijs 13,95 euro
ISBN 9789051163872
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer kinderboeken over anders zijn
Meer kinderboeken over de basisschool
Meer blogs over de basisschool

BabyBaby

Geef een reactie