Slapende reuzen

Slapende reuzen

Slapende reuzen is het debuut van Sylvain Neuvel en het eerste deel in een tweeluik. Deel 2 ‘Ontwakende Goden’ verschijnt november 2017. Inmiddels zijn de filmrechten verkocht aan Sony, waar het scenario geschreven wordt door David Koepp, scenarioschrijver van o.a. Jurassic Park en Spider-Man.

Inspirerende titel

Als ik het boek in mijn handen houd, lees ik de titel. Ik weet niet waarom, maar de titel inspireert mij het boek zo snel mogelijk te willen lezen. Het idee dat er reuzen zouden kunnen bestaan, of bestaan hebben, fascineert mij. De titel vertelt zo veel, en toch zo weinig. Het geeft aanleiding om je fantasie op hol te laten slaan. En daar hou ik van.

Interview

Het boek is eigenlijk de weergave van een fictief interview met Rose Franklin, een hoogopgeleide natuurkundige. Zij was ooit als klein meisje een mysterieus gat in gefietst, wat een reusachtige metalen hand bleek te zijn…
De manier waarop het boek is geschreven laat je bijna geloven dat ieder woord waar is. Hoe heerlijk om daarbij weg te dromen. Ik snap Sony heel goed dat zij de filmrechten hebben gekocht. Wat een bizar spannende film kun je hier van maken! Ik weet nu al zeker dat ik de film in de bioscoop wil zien.

Onze mening

Hou je van fantasie? Droom dan heerlijk weg in dit boek. Oppakken is uitlezen. Uitlezen is verder dromen. Het boek is het debuut van Sylvain Neuvel, maar het smaakt naar meer. Veel meer. Gelukkig laat deel 2 niet lang op zich wachten. In november is hij al te koop. Ik verheug me er nu al op!

Specificaties Een wandeling over het spirituele pad

TitelSlapende reuzen
UitgeverijKarakter Uitgevers
AuteurSylvain Neuvel
Aantal pagina’s303
Prijs18,00
ISBN9789089549532
Bestel directBol.com

Meer informatie

De leukste musthaves!
Meer spannende thrillers

Bronvermelding

Tekst en foto’s: Marion Middendorp

Slapende reuzen
BabyBaby

Geef een reactie