Roald Dahl Woordenboek

Roald Dahl woordenboekVoor het eerst sinds járen verschijnt er een nieuwe Roald Dahl-titel. In september 2016 zou Roald Dahl 100 jaar geworden zijn. Ter ere van dit jubileumjaar brengt Van Dale deze unieke uitgave uit. In dit woordenboek staan gniffelgave gewone woorden en alle door Roald Dahl bedacht woorden. Je vindt er de enige echte omschrijvingen van Dahl-vindsels als mensbaksel, fropskottel en knotszwabber. Bij alle woorden staan fantabuleuze voorbeeldzinnen uit klassiekers als Matilda en De GVR. In kadertjes wordt uitgelegd hoe Dahl speelt met taal en hoe je dat zelf ook kunt doen. Een vrolijk én inspirerend boek, geïllustreerd met tekeningen van Quentin Blake. Voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen die dol zijn op Roald Dahl. “Met Oempa-Loempa’s, wangdoedels en flitspoppers! Wat een mooi eerbetoon aan deze wereldberoemde verhalenverteller!” “It’s hard to find the right word to express our levels of excitement around the Roald Dahl Dictionary.” – Luke Kelly, managing director van het Roald Dahl Literary Estate en Roald Dahls kleinzoon.

Onze mening

Er zijn heel veel kinderboekenauteurs, maar er zijn maar enkele echte pareltjes. Door zijn unieke manier van schrijven en creatieve wendingen is Roald Dahl daar zeker één van. De boeken zijn meer dan prettig om (uit voor) te lezen. Ieder boek is een feestje op zich.
Van het doorgaans saaie imago wat aan woordenboeken kleeft, is bij dit woordenboek totaal niets te bekennen. Het boek staat vol illustraties die bekend zijn uit de boeken van Dahl, maar ook staat bij ieder woord een stukje uit één van de verhalen van Roald Dahl, dat betrekking heeft op het woord.
Voor iedere ‘Dahl-fan’ een absolute musthave!

Specificaties

Titel Roald Dahl Woordenboek
Uitgeverij Van Dale
Auteur Roald Dahl
Illustrator Quentin Blake
Aantal pagina’s 288
Prijs 24,99 euro
ISBN 9789460773105
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer leuke kinderboeken om woordjes te leren

Geef een reactie