Pokémon Go Plus

Pokémon Go PlusOp de markt sinds 16 september, de Pokémon Go Plus! Pokémon GO Plus is een klein draagbaar apparaat dat spelers Pokémon GO laat spelen zonder dat ze op hun smartphone hoeven te kijken.

Er zullen maar weinig mensen zijn die de PokémonGo-hype van afgelopen zomer niet hebben mee gekregen. Kranten stonden vol foto’s van grote groepen mensen, rennend achter die ene speciale Pokémon. Ook hier in huis waren we van de partij. Hoewel ik wat minder happig ben om achter ‘de meute’ aan te rennen, gingen we wel geregeld met elkaar naar buiten, op jacht naar Pokémons. Met z’n drieën. Mijn partner, mijn zoon en ik. We genoten van het heerlijke zomerweer, combineerde het vaak met een paar uur strand en langzaam maar zeker groeide onze ‘bag’ vol Pokémons.
De uitdaging zit in het completeren van de gehele verzamling Pokémons, helaas is dat ons nog niet gelukt. De Snorlax blijft voor ons, vooralsnog onvindbaar en de Dratini mag nog wel wat vaker verschijnen om tot een Dragonite uit te kunnen groeien.

Maar waar Pokémons gevangen worden, moeten ballen worden gescoord bij de diverse PokéStops. Geregeld springen we ‘s avonds op de fiets voor een ‘ballenrondje’. Zelf ben ik niet zo handig in de combinatie van ballen vangen en fietsen. Waar de twee mannen vrolijk – en behendig – beiden combineerden, was ik steeds degene die riep “Even wachten!” En waar het scoren van ballen voor mij al fietsend lastig was, was ‘onder het fietsen gelijk een Pokémon scoren’ natuurlijk helemaal ondenkbaar.

Pokémon Go Plus

Niet zo gek dat ik dus reikhalzend uitkeek naar deze gadget! Want met deze gadget, kan ik gewoon met de big boys mee doen! Slechts één druk op de knop en de ballen worden toegevoegd of wordt de Pokémon gevangen. Niks tien ballen moeten gooien om een keertje te raken! Wauw! Dat had ik graag vanaf het begin op deze manier gedaan! De Pokémon Go Plus werkt ideaal! En het grote voordeel is nog wel, dat ik niet hoef te kijken op mijn scherm, ik kan tijdens het vangen gewoon andere dingen blijven doen. Zolang het spel actief blijft (op de achtergrond) blijft de Pokémon Go Plus zijn werk doen. Het enige wat hij niet doet, zijn je meters registreren voor het uitbroeden van je eieren, of het vergaren van extra candy voor je buddy-poke. Voor deze meters, moet het scherm gewoon open staan.
Ook werkt hij niet bij het gebruik van een Incense. Verder pikt hij alle Pokémons die in de buurt zijn op en haalt hij de ballen (en andere attributen) binnen, bij de Pokéstops.

Niet verwonderlijk dat deze gadget enthousiast is ontvangen door de vele Pokémonspelers. Een zoektocht over internet leert al snel, dat de gadget lastig te verkrijgen is en vaak is uitverkocht. Dat is voor sommige sites blijkbaar een reden om de prijs ineens te verdubbelen. De normale prijs voor de Pokémon Go Plus ligt rond de dertig euro, ik ben echter ook sites tegen gekomen die deze gadget te koop aanbieden voor meer dan 60 euro! Even goed rondkijken voor je bestelt, is dus geen overbodige luxe!

Hoe werkt het?

Pokémon GO Plus maakt via Bluetooth low energy contact met je smartfoon en wijst je op nabije Pokémon en PokéStops. Het contact maken met je smartfoon wijst zich eigenlijk vanzelf. Bij je instellingen op je Smartfoon, zie je een linkje naar de Pokémon Go Plus, wanneer je daar op drukt zoekt hij de gadget die in de buurt is. Zodra hij deze heeft gevonden, klik je hier op en volgt dan de stappen.

Wanneer een Pokémon in de buurt is, gaat de Pokémon Go Plus trillen en gaat er een groen lampje knipperen. Je kunt vervolgens op de knop van je gadget drukken om een Poké Ball te gooien. Als de Pokémon is gevangen, gaat het apparaat knipperen en trillen.
Floept je Pokémon weg? Dan gaat er een rood lampje branden en weet je dat het vangen niet is gelukt. Als het vangen wel goed is gegaan, dan zie je op je scherm dan de XP punten worden bijgeschreven. In je journal kun je terug kijken welke Pokémons je allemaal hebt gevangen.

Wanneer de Pokémon GO Plus in de buurt komt van een PokéStop zal het apparaat trillen en gaat een blauw lampje knipperen. Spelers kunnen dan op de knop van de Pokémon GO Plus drukken om voorwerpen te ontvangen. Pokémon GO Plus kan gebruikt worden terwijl Pokémon GO op de achtergrond draait.

Je kunt de Pokémon Go Plus als clips dragen aan je kleding, maar je kunt hem ook vastmaken op het bijgeleverde armbandje. Wat jij het prettigste vindt.

Technische details

Pokémon GO Plus is compatibel met de volgende systemen:

iOS
Compatibele OS-versies: iOS 8 – 9
Compatibel met: iPhone® 5/5c/5s/SE/6/6s/6 Plus/6s Plus
Android
Compatibele OS-versies: Android 4.4 – 6.0
Compatibel met: Android 4.4 of hoger met ondersteuning van Bluetooth® Smart (Bluetooth v4.0 of hoger) en 2GB RAM of meer.

Meer informatie

Meer leuke spelbesprekingen
Meer blogs over Nintendo
Meer blogs over Pokémon Go

Pokémon Go Plus


BabyBaby

3 reacties

Geef een reactie