Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl!

Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl!

Ook in de zomer volop van je tuin genieten? Dan heb je absoluut een parasol nodig. Maar welke parasol past het beste bij jouw tuinstijl? Daar zit namelijk nogal wat verschil in. We gaan vandaag in op de verschillende tuinstijlen en welke parasol daarin het best tot z’n recht komt!

Zorg voor een stevige parasolvoet

Zorg er altijd voor dat je een stevige parasolvoet aanschaft, waarin de parasol kan staan. Heb je deze nog niet of is de jouwe al wat ouder en heb je een nieuwe parasolvoet nodig? Koop deze dan online: hier heb je altijd een ruime keuze en bovendien is het vaak voordeliger dan wanneer je naar een fysieke winkel gaat.

De formele, strakke tuin

Wordt jouw tuin gekenmerkt door een strakke haag, in creatieve snoeivormen geknipte heesters, keurige borders en veel wintergroene beplanting? Dan heb je waarschijnlijk een formele tuinstijl. Jouw tuin doet nog het meest denken aan de tuinen van Versailles, maar dan een ietsepietsje kleiner. Je spendeert het vroege voorjaar met de snoeischaar in je hand en bent regelmatig met tuinmest in de weer om jouw tuin mooi en gezond te houden. Om optimaal van je strakke, formele tuin te kunnen genieten is het fijn als je wat schaduw op je terras kunt creëren. Maar hoe zorg je ervoor dat een parasol geen afbreuk doet aan die residentiële uitstraling van je tuin?

lijn vadersenmoeders
Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl!
lijn vadersenmoeders

Franse parasol

Een Franse parasol past erg goed bij jouw tuinstijl. Dit onderstreept het klassieke karakter van je tuin. Combineer een Franse parasol in een lichte kleur als crème met een klassiek tuinsetje en geniet op bijpassende wijze van je mooie, goed onderhouden tuin. Ga je liever voor iets hedendaags? Kies dan voor een strakke, zwevende parasol in een donkere kleur als antraciet of zwart. Combineer een dergelijke parasol met een strakke loungeset in dezelfde kleur. Houd het netjes en strak qua kussens om de look compleet te maken.

De natuurlijke tuin

Heb jij een natuurlijk tuinontwerp waarin overal wel iets groeit of bloeit? Wisselen groenblijvende en bladverliezende struiken elkaar op serene wijze af? Staat je gras hoog en is groeit hier en daar wat onkruid? Ook bij deze tuinstijl past een Franse parasol met romantische uitstraling prima. De natuurlijke tuin (waar ook de Engelse tuin/cottagetuin onder valt) is een heerlijke tuin om ’s zomers in te vertoeven met vrienden en familie. Ook nuttige insecten zoals de honingbij komen maar wat graag op de wat meer natuurlijke tuinstijlen af. Vlinders en vogels varen ook wel bij dit tuinontwerp.

lijn vadersenmoeders
Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl!
lijn vadersenmoeders

Vintage parasol

En zeg nu zelf: hoeveel beter kan het nog worden? In je levendige tuin genieten met je gezin, vrienden of buren op een schaduwrijke plek? Een parasol mag zeker niet ontbreken in deze tuin! Ook een vintage parasol komt heel mooi tot z’n recht in de natuurlijke tuin. Combineer met een brocante tuinset of met Franse tuinstoelen voor een optimaal effect!

Praktische tegeltuin

Heb jij een meer praktisch tuinontwerp dat bestaat uit tegels, een gazon en een groot terras? Dan heb je geluk: nagenoeg elke parasol staat hier prima. Of je nu gaat voor een moderne & luxueuze zwevende parasol of voor een vintage exemplaar: het kan allemaal. Ook op de kleuren hoef je niet echt te letten. Je kunt gewoon kiezen wat je mooi vindt. In de praktische tegeltuin is het wel zo dat de tuinset en de parasol een echte eyecatcher zijn. Het is dus geen overbodige luxe om voor een mooi uitziend exemplaar te kiezen.

Ook je tuinset kan er maar beter goed uitzien. Kies voor een luxe loungeset met mooie kussens. Zo kleed je de boel een beetje mooi aan, waardoor je toch de nodige sfeer in je tuin creëert. Je kunt de praktische tegeltuin trouwens ook prima opleuken met mooie bloembakken waarin allerlei groen groeit: deze staan zeker fantastisch op jouw terras!

We wensen je alvast heel veel plezier met het uitzoeken van een nieuwe parasol! Voor welke parasol zou jij kiezen?

liefs Amber

Extra informatie

Tuinset kopen: hier let je op
Grondspots plaatsen in de tuin: onze gouden tips
Alles wat je moeten weten over het duikelrek
Het hele jaar van je tuin genieten? Kies voor een veranda met glazen schuifwand!
6x elektrisch gereedschap dat onmisbaar is in de tuin
Lekker de tuin in! Wat heb je nodig?
Een tuinkamer: wat is het en waarom zou je deze willen?
Wat is handig om in de schuur te hebben?
Maak je tuin lente-proof in 5 eenvoudige stappen
Waarom heb je een tuintafel nodig?
Do’s en don’ts bij het kopen van een zonnescherm
Op zoek naar een tuinafscheiding? Dit zijn je opties!
Een trampoline is gezond voor je kind!
Loungeset – Hoe richt ik een kleine tuin zo efficiënt mogelijk in?
Barbecueweetjes die je leven gaan veranderen
Je huis een lente make-over geven? Enkele waardevolle tips!
Boekbespreking: Het moestuinboek van Meester Jan
Zwanger in de zomer
Boekbespreking: Mijn tuin…
Leukste tips voor huis en tuin!

Bronvermelding

Tekst geschreven door: Amber Fernandes
© afbeeldingen: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn vadersenmoeders
BabyBaby