Outdoor

OutdoorDe vrije natuur biedt vrijheid en eindeloos veel ruimte voor spannende en inspirerende ervaringen door haar vele mogelijkheden om de spieren te oefenen, de verbeelding op de proef te stellen, de geest uit te dagen, de creativiteit los te maken en nieuwe vaardigheden te leren. In dit boek hebben Jo Schofield en Fiona Danks zich gericht op het inspireren van kinderen van alle leeftijden – maar ook op ouders, leraren, jeugdleiders en iedereen die met kinderen werkt of speelt – om buiten plezier te hebben op allerlei plekken en onder alle weersomstandigheden. Het bevat ideeën voor activiteiten en praktische projecten voor alle leeftijden en alle gelegenheden, van buiten spelen tot verhalen vertellen in het bos.

Zomaar een passage

Last-minute party
Een van onze vriendinnen had de gewoonte om ongeveer eens in de maand verschillende gezinnen per e-mail uit te nodigen een schaal eten en een outdoor spel mee te nemen voor een bijeenkomst in een plaatselijk park of in het bos. Zij stelde dat altijd uit tot het laatste moment, waardoor ze rekening kon houden met de weersvoorspelling. Het was voor alle leeftijden een gemakkelijke manier om samen te komen voor spelletjes, om te ontspannen en te babbelen. Iemand kon een partijtje voetbal of slagbal organiseren of de kinderen gingen een schuilplaats bouwen of Olympische Spelen in het klein houden. Iedereen droeg zijn steentje bij en iedereen, van baby’s tot tieners en volwassenen, had plezier. Zo’n last-minute party is nuttig om na te gaan of alleen al de gedachte aan het organiseren van een feestje je met afschuw vervult.

Onze mening

Gek op de natuur? Maar geen idee wat je allemaal buiten kunt doen, dan is dit boek absoluut een musthave voor je! Spelletjes, knutselen, doe-dingen, ideeën, tips, kinderfeestjes en nog veel meer. Echt een superboek voor iedereen die de liefde voor de natuur op een leuke manier aan kinderen wil overbrengen. Absoluut een goede tip!

Specificaties

Titel Outdoor
Uitgeverij Uitgeverij Christofoor
Auteur Fiona Danks en Jo Schofield
Illustrator
Aantal pagina’s 160
Prijs 19,90 euro
ISBN 9789060387108
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer kinderboeken over de natuur

Geef een reactie