Novotel stimuleert ouders voorlezen aan hun kinderen

Novotel stimuleert ouders voorlezen aan hun kinderenIn een tijd waarin alles digitaal is en kinderen vaker op hun iPad zitten dan in een boek, lanceerde Novotel de Novotel Bedtime Stories. De hotelketen probeert haar hotelgasten te stimuleren om vaker voor te lezen aan hun kinderen. Tijdens deze speciale editie werkte Novotel samen met LINC vzw die een workshop voorlezen voor ouders kwam geven en vroeg het aan de bekende Vlaamse jeugdauteur Stefan Boonen om verhaaltjes te komen voorlezen voor het slapengaan. Novotel Brussels Centre Tour Noire werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een dromerige setting, omringd door kussens op een bed. Kinderen en hun ouders werden ondergedompeld in een wereld boordevol verhaaltjes, fantasieën en dromen. De Novotel Bedtime Stories vond plaats tijdens de Nationale Voorleesdagen, die jaarlijks worden gehouden om voorlezen te stimuleren.

Novotel stimuleert ouders voorlezen aan hun kinderen

Samen nieuwe wereld ontdekken en creëren

Voorlezen aan kinderen betekent zoveel meer dan enkel hardop lezen wat er in een boekje staat. Het is dus niet alleen leuk, het prikkelt ook de fantasie van kinderen, waardoor gezinnen samen nieuwe werelden ontdekken en creëren. Novotel werkte samen met LINC vzw die een workshop ‘voorlezen voor ouders’ kwam geven. Daarna las de Vlaamse jeugdauteur Stefan Boonen enkele verhaaltjes voor het slapengaan voor. Hij wist alle emoties bij de kinderen los te krijgen, van lachen tot schrikken en verbazen. “Ik heb al op oneindig veel plekken voorgelezen, maar het was de allereerste keer dat ik dit mocht doen in een hotel vol met kinderen”, aldus Stefan Boonen. “Onze kinderen hebben er echt ontzettend van genoten. Het was superleuk om te zien dat Novotel aandacht geeft aan kinderen en zich inzet voor het belang van voorlezen”, zegt Elke, mama van twee dochters en aanwezig bij Novotel Bedtime Stories.

Kindvriendelijk

Novotel staat bekend om zijn kindvriendelijke hotels en laat alle kinderen jonger dan 16 jaar gratis logeren en ontbijten. Met Bedtime Stories wilt Novotel nog een stapje verder gaan en ouders aanzetten om meer voor te lezen. Dit was de gelegenheid bij uitstek voor ouders om samen met hun kinderen een ongeremde wereld te ontdekken waarin alles kan. “Bij Novotel vinden we het belangrijk om gezinnen naar onze hotels te halen. Novotel Bedtime Stories is een gloednieuw en verfrissend initiatief om ouders te laten zien hoe leuk het is om voor te lezen aan je kinderen. Novotel vroeg aan de aanwezige kinderen en hun ouders tijdens Bedtime Stories ook om hun eigen verhaaltje voor het slapengaan te schrijven. Deze verhaaltjes zullen worden gebundeld en nadien online worden gedeeld en beschikbaar gemaakt voor hotelgasten”, aldus Kim Wamper, Communicatie & PR Manager Benelux.

Meer informatie

Meer leuke tips en weetjes
Meer blogs over Novotel
Kinderboeken op thema
Kinderboekenhoek

Novotel stimuleert ouders voorlezen aan hun kinderen

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *