Grootste reiswens Nederlandse kinderen: het Noorderlicht spotten met vlogger Enzo Knol

het Noorderlicht spotten met vlogger Enzo Knol

Het Noorderlicht in Zweden, de Galapagoseilanden en het tropische regenwoud van Costa Rica. Deze drie plekken staan bovenaan de reisbucketlist van Nederlandse kinderen, zo blijkt uit onderzoek onder lezers van National Geographic Junior.

Het onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de vijftiende verjaardag van National Geographic Junior. In de feestelijke jubileum-editie die vanaf vandaag in de winkels ligt, verkiest de redactie de 15 mooiste plekken op aarde. Van de Sahara in Marokko tot de Ha Longbaai in Vietnam en de Galapagoseilanden. Stuk voor stuk bucketlistwaardige bestemmingen.

Dolfijnen en orka’s

Op de vraag wat voor soort reis de kinderen willen maken, geeft 28% aan ervan te dromen ooit af te reizen naar een tropisch eiland, gevolgd door een heuse jungletocht (27%). Op de derde plek staat een avontuurlijke vakantie in de bergen (18%). Wilde dieren spotten is voor 79% van de kinderen een must tijdens hun droomreis. Een ontmoeting met wilde dolfijnen en orka’s staat met stip boven aan hun wishlist. Ook geliefd bij de lezers van National Geographic Junior zijn de reuzenschildpad, panda en olifant.

Als ze een YouTuber kunnen meenemen op reis voor het maken van een reisvlog, kiest 26% van de Nederlandse kinderen voor vlogger Enzo Knol. Ook Dylan Haegens (22%) en Meisje Djamilla (18%) vertrouwen ze het maken van hun vakantievideo toe. Maar het allerbelangrijkste voor het grootste deel van de lezers (70%) is dat ze de droomreis samen maken met hun ouders en broertjes en zusjes. Daarom geeft National Geopgraphic Junior voor haar 15e verjaardag een avontuurlijke droomreis weg voor de hele familie.

lijn vadersenmoeders
het Noorderlicht spotten met vlogger Enzo Knol
lijn vadersenmoeders

Win een droomreis met je gezin

Wie jarig is trakteert! Om de verjaardag van National Geographic Junior extra feestelijk te maken, stuurt de redactie één gezin op droomreis naar één van de 15 mooiste plekken op aarde. Tussen 23 januari 2020 en 19 februari 2020 maak je kans op een avontuurlijke
droomreis met Djoser Family voor het hele gezin naar Marokko t.w.v € 5000,-. Kijk voor meer informatie over de winactie op www.natgeojunior.nl/wineendroomreis

National Geographic Society

National Geographic Junior is al jaren hét grootste natuur tijdschrift voor nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar. In het tijdschrift kunnen kinderen zich verbazen over de indrukwekkende wereld van wilde dieren en woeste natuur. Ze ontdekken spectaculaire weetjes, staan stil bij adembenemende foto’s en gaan mee op avontuur tijdens spannende expedities. Er is nog zoveel cools dat ze niet weten! Alle jonge lezers dragen met het lezen van het magazine hun steentje bij voor het behoud van natuur en dieren, want een deel van de opbrengst van het magazine gaat naar de National Geographic Society. Deze wereldwijde organisatie investeert in research om de kennis over natuur en dieren te vergroten.

Liefs Marion

Extra informatie

Zell am See–Kaprun in Oostenrijk – Perfect voor de zomervakantie!
Vakantienieuws Slovenië voorjaar 2020
Met de kids het water op! Waar moet je aan denken?
Fietsen met het hele gezin? Dit zijn de mooiste fietsroutes in Nederland
Op vakantie met kleine kinderen, zó pak je koffers in!
Winter in het Zwarte Woud
Vakantiekriebels
Op vakantie met de kleine, voorkom chaos en denk hieraan!

Bronvermelding

© afbeeldingen: 123rf.com

lijn vadersenmoeders

BabyBaby