Nederlandse opa schrijft samen met zangeres wereldhit voor stil geboren kleinzoon

Nederlandse opa schrijft samen met zangeres wereldhit voor stil geboren kleinzoonEen Nederlandse opa wiens kleinzoon na 38 weken zwangerschap stil werd geboren, schreef een lied om zijn verdriet een plek te geven, getiteld Winter Bear. Hij werd hierbij geholpen door de Australische zangeres Coby Grant, die ook het nummer inzong. Samen met andere nummers werd het de cd Winter Bear bedoeld als troost voor zijn zoon en schoondochter, en als herinnering aan de kleine baby. Afgelopen week is de videoclip van de opname van ‘Winter Bear’ echter in twee dagen online opgepikt door miljoenen mensen die zich herkennen in het verdriet en troost uit het nummer halen.

De opa (vanwege de emoties kiest de familie ervoor anoniem te blijven) is een groot muziekliefhebber en werkte al eerder samen met Coby Grant voor een lied op de bruiloft van zijn zoon. Toen de zwangerschap zo verdrietig ten einde kwam, twijfelde hij geen minuut en ging de samenwerking nogmaals aan. Coby Grant: “Toen hij me vroeg hieraan mee te werken, heb ik, met een brok in mijn keel, gelijk ja gezegd. Het was initieel bedoeld om in de familie te blijven, maar toen we merkten dat meer mensen hier troost uit haalden, hebben we besloten de opnames vrij te geven.”

Voordat het lied tot stand kwam, ontving Grant pagina’s vol gedachten, gedichten, woorden en gevoelens van de opa. Ook kreeg ze input van vrienden die ook kinderen hebben verloren, bij de geboorte of later. Uiteindelijk werd dit alles samengevoegd tot Winter Bear. De zang werd opgenomen in Australië, en het nummer werd geproduceerd in Nederland door Jack van de Ven, een wederzijdse vriend, met behulp van musici die al eerder op een album van Coby Grant hadden gespeeld.

Grant: “Ik ben heel trots op dit nummer. Het is een internationaal project, wat bijzonder is, maar vooral de emotie die erin zit. Muziek heeft voor mij altijd met menselijke verbinding te maken. In staat zijn iemand te raken, mensen samenbrengen in vreugde, verdriet, liefde, pijn, met muziek kun je zoveel bereiken en het is een taal die door heel veel mensen wordt verstaan.”

Nederlandse opa schrijft samen met zangeres wereldhit voor stil geboren kleinzoon

Meer informatie

Meer leuke weetjes

Related Post