Must-have verzorgingsproducten voor je baby

Must-have verzorgingsproducten voor je baby

Zwanger en druk bezig met het compleet maken van de babyuitzet? Deze zes must-have verzorgingsproducten mogen naar ons idee absoluut niet ontbreken.

Blijf intiem met een draagdoek of draagzak baby
Zwanger? Bestel de gratis babybox!

Hydrofiele luiers

Met stip op nummer 1: de hydrofiele luiers. Deze fijne doeken zijn multi-inzetbaar en een must voor iedere newborn mama. Je gebruikt ze voor werkelijk alles. In de kinderwagen en het bedje om het hoofdje op te leggen zodat de lakentjes niet zo snel vies worden, als spuugdoek, als doek om de baby droog te maken, voor op het aankleedkussen en als je een XL-variant hebt: om je kindje in te wikkelen. Op veel uitzetlijstjes staat dat je er minimaal zes moet hebben. Wij zeggen: minimaal twintig!

Babyolie of -lotion

Het huidje van je baby is vaak de eerste weken erg droog. Een verzorgende babyolie of -lotion is dan ook geen overbodige luxe. Bovendien ruiken de meeste lotions zalig (ook niet onbelangrijk). Liever geen chemische goedjes op het tere huidje van je baby? Veel merken, zoals Naïf, maken uitsluitend gebruik van natuurlijke ingrediënten in hun producten. Zo weet je zeker dat je je kindje de beste verzorging geeft.

lijn vadersenmoeders
Must-have verzorgingsproducten voor je baby
lijn vadersenmoeders

Billendoekjes

De eerste poep van je kleintje, meconium genaamd, stinkt nog niet maar is zwart van kleur en bovendien stroperig en plakkerig (met andere woorden: lastig schoon te maken). Goede billendoekjes zijn daarom een must. Bovendien gaan billendoekjes sneller op dan je denkt. Schroom dan ook zeker niet om een grootverpakking billendoekjes aan te schaffen. En een extra tip: breng na het schoonmaken van de billetjes een likje sudocrem of vaseline aan. Dit zorgt ervoor dat je je de billetjes bij een volgende poepbroek makkelijker kunt schoonmaken.

Sudocrem

Hét wondermiddel tegen schrale en rode billetjes. Deze dikke crème werkt verzachtend en herstelt het gevoelige huidje van je kindje optimaal. Je hebt er bovendien weinig van nodig dus met een grote pot doe je minimaal een jaar.

Vitamine D en K

Vanaf dag 8 wordt geadviseerd om je kindje tot zijn vierde jaar extra vitamine D (10 microgram) te geven. Vitamine D is nodig voor een goede botontwikkeling. Geef je borstvoeding? Dan is het ook belangrijk om tot en met een leeftijd van drie maanden 150 microgram vitamine K te geven aan je kindje. Vitamine K is namelijk belangrijk voor de bloedstolling. Als je baby hiervan te weinig binnenkrijgt, kunnen er bloedingen optreden. In flesvoeding zit al standaard vitamine K dus deze hoef je dan niet extra te geven.

lijn vadersenmoeders
Must-have verzorgingsproducten voor je baby
lijn vadersenmoeders

Luiers

Last but not least: luiers. Reken er maar op dat je kindje minimaal 5 schone luiers per dag nodig heeft. Koop niet direct pakken vol luiers van één merk, maar probeer er eerst een aantal uit zodat je weet welke luiers je fijn vindt.

Wat is volgens jou het ultieme verzorgingsproduct voor jouw kleintje?

Liefs Marion

Meer informatie

Vloer in de babykamer – Handige tips voor de babykamer
Zo laat je de hele wereld weten dat je kleintje geboren is
De babykamer: wat doe je met de ramen?
Zwanger? Bestel de gratis babybox!
Hoe maak je een kindvriendelijke badkamer?
Meer leuke tips en weetjes
Babymenstruatie, vaginaal bloedverlies bij baby’s
Baby ontwikkeling & verzorging
Blijf intiem met een draagdoek of draagzak baby
De kraamperiode, wat kun je verwachten
Kraamvisite: hoe hou je het leuk?

Bronvermelding

Stockfoto’s: 123rf.com

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie