Het moestuinboek van Meester Jan

Het moestuinboek van Meester Jan

Het moestuinboek van meester Jan is een praktische én grappige gids voor kinderen vanaf 7 jaar. Dat een moestuin beginnen niet moeilijk en duur hoeft te zijn, bewijst meester Jan wel. Al ruim veertig jaar geeft hij les aan kinderen uit groep 6 en 7 en leert hij hen hoe ze met succes hun eigen moestuin kunnen beginnen.

Waarom heb je een tuintafel nodig?

Zelf aan de slag!

Met dit boek kun je nu zelf aan de slag. Dus steek je handen uit de mouwen en oogst nog dit jaar je eigen groente. (Handen wassen komt later wel!) Met ruimte voor eigen aantekeningen, groenteweetjes, moestuinmoppen, stap-voor-stapbeschrijvingen en fullcolourillustraties en foto’s van Pépé Smit. Jan Bregman werkt al ruim veertig jaar als moestuinmeester op de Amsterdamse H.C. Vinkschooltuin. Het is de oudste schooltuin van Amsterdam, waar jaarlijks zo’n vijfhonderd kinderen les van hem krijgen. Hij schreef dit boek samen met Elsbeth Louis.

Onze mening

Wat een heerlijk boek is dit! Het boek staat vol interessante groene weetjes, op een leuke manier gebracht zodat het voor kinderen leuk en interessant is. Spelenderwijs leren ze een moestuin aan te leggen met leuke weetjes en grappige verhaaltjes. Ze leren gereedschap te gebruiken, te zaaien en te oogsten. Natuurlijk ontbreken de lekkere recepten ook niet. Absoluut een musthave voor de kleine tuinier!

Specificaties

TitelHet moestuinboek van Meester Jan
UitgeverijLuitingh-Sijthoff
AuteurElsbeth Louis en Jan Bergman
IllustratorPépé Smit
Aantal pagina’s80
Prijs14,99 euro
ISBN9789024575398
Bestel directBol.com
Liefs Marion

Meer informatie

Wat is handig om in de schuur te hebben?
Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl!
Waarom heb je een tuintafel nodig?
Op zoek naar een tuinafscheiding? Dit zijn je opties!
Do’s en don’ts bij het kopen van een zonnescherm
Loungeset – Hoe richt ik een kleine tuin zo efficiënt mogelijk in?
Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer kinderboeken over de natuur

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Een reactie

Geef een reactie