Mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit…

Mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit…

De 50-plussers van vandaag zijn een diverse groep van midlifers, babyboomers, medioren, senioren en ouderen. Ze zijn opgegroeid in een andere tijdsgeest, met andere waarden en normen rond seksualiteit en intimiteit. Waarover hebben we het als we praten over seks en intimiteit bij 50-plussers? Is het oude wijn in nieuwe zakken of net omgekeerd?
Els Messelis schetst de psychoseksuele veranderingen bij mannen en vrouwen. Ze analyseert de andropauze en de menopauze, en de bijbehorende seksuele en sensuele implicaties. Is de middenleeftijd een afscheidsperiode van de driften ? Is de menopauze een nachtmerrie of een rijpingsgebeuren ? Is de andropauze een verwelking van het liefdespenseel ? Is het ‘seksuele problemen troef’ bij 50-plussers of is niet alles kommer en kwel?
Of is seks als wijn ? Wordt het beter met de jaren ? Verder staat de auteur stil bij de seksuele taboes bij 50-plussers. Bestaan ze nog ? Zijn het patriarchale en het katholieke tijdperk afgelopen? Of is de seksuele revolutie aan de 50-plussers voorbijgegaan?
Ten slotte laat Els Messelis een aantal 50-plussers reflecteren over de stelling ‘mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit’. Onderzoeksresultaten zorgen alvast voor aanwijzingen dat dit cliché overeind blijft. Erger nog: mannen en vrouwen kennen elkaars lichaam zelfs niet.

Onze mening

Dat vrouwen en mannen anders zijn, dat is algemeen bekend. Dat vrouwen en mannen anders liefde en seksualiteit beleven, is ook niet zo vreemd. We verschillen immers van elkaar. Toch is de insteek om dit onderwerp te bespreken met 50+’ers wel weer een fris uitgangspunt. Door de jaren is er meer ervaring op gedaan en dat maakt deze groep tot een grote verzameling van ervaringsdeskundigen. Daarnaast worden natuurlijk onderwerpen besproken als menopauze en andropauze.
Een zeer interessant boek, niet alleen voor de 50+ ‘ers maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is naar de evoluatie van liefde en seksualiteit door een mensenleven heen.

Specificaties

TitelMannen willen seks, vrouwen willen intimiteit…
UitgeverijStandaard Uitgeverij
AuteurEls Messelis
Illustrator
Aantal pagina’s158
Prijs17,95 euro
ISBN9789002231797
Bestel directBol.com
Liefs Marion

Meer informatie

De leukste musthaves!
Meer boeken over seks
Je seksleven spannend houden na de bevalling, 3 tips
Meer boeken over relaties
Seks en relatie
Baby making seks – Hoe houd je het leuk, spannend én doeltreffend?

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie