Luid het jaar goed in met een fotojaarboek

Luidt het jaar goed in met een fotojaarboekIedereen is het er hoogstwaarschijnlijk over eens: het jaar is weer voorbij gevlogen. Waarschijnlijk zijn er een hoop mooie, en wellicht een paar minder mooie momenten geweest het afgelopen jaar. Allemaal herinneringen die het beste gekoesterd kunnen worden. En hoe kunnen deze herinneringen nou beter geconserveerd worden dan in een fotoboek? Met onderstaande tips maak je het jaar compleet en onvergetelijk.

Terugblik op het jaar

Aan het einde van het jaar ben je vast alweer vergeten wat er helemaal aan het begin van het jaar gebeurd is. Een mooi moment om even terug te blikken, en dat is natuurlijk geen klusje voor slechts één persoon. Nodig dus vrienden en familie uit voor een gezellig avondje terugblikken. Haal herinneringen terug van het afgelopen jaar en probeer er samen de foto’s bij te verzamelen. Smartphones en camera’s dus in de aanslag: het is tijd om alles op de grote hoop te gooien. Een goede tip voor het terughalen van herinneringen en de daarbij horende foto’s is om de agenda’s er even bij te pakken. Wie weet ben jij dat leuke weekend Center Parcs alweer helemaal vergeten, maar de agenda vast en zeker niet.

Luidt het jaar goed in met een fotojaarboek

De allermooiste momenten

Zo’n fotoboek is sneller gevuld dan je denkt. Het is dus belangrijk om de écht speciale momenten te onderscheiden van de ‘gewoon mooie’ momenten. Denk hierbij aan de verjaardag van je kinderen, de eerste stapjes en woordjes, maar ook het eerste echte ‘meesterwerk’ dat mee naar huis genomen wordt. Allemaal noemenswaardige momenten die een ereplekje verdienen in het fotoboek.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het maken van een fotojaarboek is, zoals de naam al doet vermoeden, een jaarlijkse activiteiten. En zoals bij elke activiteit, baart oefening kunst. Probeer dus elke bijzondere gebeurtenis, zoals hierboven beschreven, te noteren in de agenda. Op deze manier ben je het aan het einde van het jaar nog niet vergeten en neem je de mooie foto’s zeker mee voor het jaarboek. Leg ook elk moment vast, hoe onbelangrijk het ook lijkt. Met alle harde schijven en usb-sticks van tegenwoordig, krijg je er in ieder geval geen spijt van. Beter te veel foto’s, dan te weinig.

Luidt het jaar goed in met een fotojaarboek

Indeling fotoboek

Wanneer het gaat om de indeling van het fotoboek, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ieder kind een soort ‘sectie’ te geven in het jaarboek, met ieder een eigen kleur. Per maand indelen is ook een goede optie. Je kunt dan elke maand een andere kleur geven zodat je aan de buitenkant kunt zien welke maand het is, en direct daar naartoe kunt bladeren. Daarnaast is per seizoen indelen ook een leuke mogelijkheid. Op die manier kun je echt een gevoel creëren, denk aan de gezelligheid van de feestdagen of de warmte en leuke activiteiten van de zomer. Alles kan en alles mag.

Het allerbelangrijkste, en wellicht de meest waardevolle tip, is vooral om te genieten van de mooie jaren. Een fotoboek maken is dé manier om de mooie momenten te koesteren en jouw herinneringen blijvend te maken.

Meer informatie

Meer leuke tips en weetjes
De beste foto’s maken met je iPhone!

Luidt het jaar goed in met een fotojaarboek

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *