Lekker de tuin in!

Lekker de tuin in!

Wat een verwennerij als de zon er is en dat we lekker buiten kunnen zitten! Want in deze Corona tijd ben je af en toe wel toe aan buiten, vooral als je de hele week al vanuit huis moet werken, incluis thuiswerkende partner en kids die niet naar school kunnen. Je bent echt niet de enige die de muren op enig moment op je af ziet komen.
Aldoor binnen zitten is voor een mens helemaal niet goed. De zon geeft je vitamine D en vitamine D is belangrijk voor je botten en gebit.

In de zon moet je natuurlijk je huid wel beschermen met een goede zonnebrandcrème. En in de avond is het goed om je huid in te smeren met een aftersun crème. Sowieso is het goed ook zonder zon om je huid in te smeren en te onderhouden met een crème. Ik vind de lente en de zomer twee pracht seizoenen. Gewoon omdat ik dan lekker veel buiten kan zijn, kan luieren, kan fietsen en geen jas aan hoeft te trekken, tenminste als het warm genoeg is. Het liefst loop ik dan de hele dag op blote voeten, maar dat kan wat mij betreft alleen maar thuis. De afgelopen jaren heb ik het een en ander gekocht om het tuinleven aangenaam te maken. Hieronder een kleine samenvatting met spullen waar ik heel blij mee ben, of nog van droom. Een mens moet altijd blijven dromen.

Lekker de tuin in!

Benodigdheden voor het ultieme buitenleven

Barbecue

Lekker de tuin in!

Op mijn verjaardag begin april konden we ook al lekker buiten zitten en was de eerste BBQ een feit! Maar wel een gas barbecue omdat het gewoon handig is. De barbecue lijkt een beetje op deze. Met drie branders, en je kunt de temperatuur in de gaten houden. De barbecue kost 199,95 euro en je krijgt er nu een BBQ setje bij. De hamburgers, worstjes en de kipvleugels waren heerlijk! De tafel was ook erg vrolijk gedekt, en het was erg gezellig.

De MaxxGarden gas barbecue is online te koop bij Bol.com | 199,95 euro

lijn vadersenmoeders licht

Opblaasbaar bubbelbadje/jacuzzi

Lekker de tuin in!

Aankomend weekend ga ik mijn opblaasbare jacuzzi buiten zetten. Ik heb mijn tweede jacuzzi al, de oude was ruim tien jaar oud, wellicht nog wel ouder. Ik heb er eentje van Intex en ik ben daar zeer tevreden over. De mensen die mij volgen op sociale media die zien regelmatig een foto voorbij komen van mijn bubbelbadje. Het badje zet ik altijd op na de Pasen en in september haal ik het badje weer naar binnen. Ik heb het badje inclusief de pomp gewoon in mijn inloopkast staan. Neemt echt niet zoveel ruimte in, het badje zelf kan in een soort van sporttas. Het bubbelbadje kost 499 euro. Ik vind het super genieten en een cadeautje voor jezelf, en vooral in deze tijd. Gewoon lekker het warme water in glijden (max 40 graden), boekje erbij, wat te drinken. Af en toe de bubbels even aan. Ik moet nu al zuchten bij het idee van dat mijn badje over een kleine week er weer staat. Het bubbelbadje kost 499 euro.

De opblaasbare jacuzzi is online te koop bij Bol.com | 499 euro

lijn vadersenmoeders licht

Flexibele tuinslang

Voor mijn verjaardag heb ik mijzelf een tuinslang cadeau gedaan. En dan zul je denken een tuinslang? Ja, want de oude vloog om de haverklap van de kraan en dan had ik een waterballet in de keuken. En dat eigenlijk al twee seizoenen lang. Ik uitte mijn onvrede over de oude tuinslang op twitter en toen zei er iemand dat ik beter een flexibele slang kon kopen.  Dus ik dacht direct actie, en direct bestelt. Waarbij ik voor een Gardena flexibele slang ben gegaan. De volgende dag kwam de slang al. En jeetje wat een genot zonder ergernis. De slang is te verkrijgen in 15 meter, 20 en 30 meter. Mijn voorkeur ging uit naar 20 meter zodat ik ook vanuit de keuken naar de voortuin kan. De 20 meter flexibele slang kost 57,99 euro.

Deze flexibele tuinslang is online te koop bij Bol.com | 57,99 euro

lijn vadersenmoeders licht

Hogedrukreiniger

Voordat mijn bubbelbadje er kan staan, ga ik altijd eerst even met de hogedrukreiniger door de tuin. De tuintegels zien er dan frisser uit en ik vind het altijd een mooie start van het zomerseizoen. Ik heb er zelf eentje van Kärcher. Ook al heel wat jaren in mijn bezit. Ik heb een kleine Karcher trouwens want ik wil niet de schuur hebben vol staan met allerlei grote apparaten. Deze Karcher kost 94,99 euro. Hier zit ook een terrasreiniger bij.

Deze Kärcher hogedrukreiniger is online te koop bij Bol.com | 94,99 euro

lijn vadersenmoeders licht

Terrasreiniger

Ik heb wel een op gegeven moment een nieuwe terrasreiniger gekocht, omdat tijdens een verhuizing de oude kapot was gegaan. Ik heb toen deze gekocht en daar ben ik erg blij mee. Veel relaxter werken en je wordt zelf niet zo vies. Zeker aan te raden als je al een hogedrukreiniger hebt. Hij is niet goedkoop, maar ik weet zeker, als je gewend bent na je terras te hebben gedaan dat je halve huis onder zit met zand en jijzelf ook dat je hier heel blij van wordt. Het scheelt je en een hoop rommel en tijd. De terrasreiniger kost 100 euro.

Deze Kärcher terrasreiniger is online te koop bij Bol.com | 100 euro
Wat is handig om in de schuur te hebben?

lijn vadersenmoeders licht

Loungeset

Ik ben een wicker fan. Gewoon omdat het amper onderhoud heeft en het gewoon buiten kan blijven staan. Want als je een niet al te grote schuur en/of huis hebt dan is het belangrijk dat je meubels buiten kunt laten staan. Dit vind ik zelf een hele mooie set, een hoekbank. Heb ik zelf niet omdat mijn tuin te klein is, mijn tuin set bestaat uit losse wicker stoelen met kussens.  De kussens heb ik als het regent op een plank boven in de schuur liggen zodat ik er geen last van hebt. Deze Garden Impressions Montana loungeset kost 793,44 euro en je hebt twee jaar garantie.

Deze Wicker loungeset is online te koop bij Bol.com | 793,44 euro

lijn vadersenmoeders licht

Zonnebrandcrème

En als dan alles aan kant is en je heerlijk van het zonnetje in je tuin kunt gaan genieten, vergeet jezelf dan niet goed in te smeren! Er zijn heel veel soorten zonnebrandcrème met uiteenlopende factoren. Gebruik voor de kids het liefst een zonnebrandcrème met een hoge factor, maar ook voor jezelf is het raadzaam om het rustig op te bouwen.

Ik hoop jullie hiermee te hebben geïnspireerd, want nu we door alle Coronamaatregelen voorlopig ons vertier niet buiten de deur kunnen zoeken, moeten we het in en rondom ons huis maar zo aangenaam mogelijk maken.
Geniet van het mooie weer, maar geniet vooral van de gezelligheid met elkaar! Ik wens jullie een mooie zomer.

Liefs karin

Extra informatie

Grondspots plaatsen in de tuin: onze gouden tips
Tuinset kopen: hier let je op
Alles wat je moeten weten over het duikelrek
Het hele jaar van je tuin genieten? Kies voor een veranda met glazen schuifwand!
6x elektrisch gereedschap dat onmisbaar is in de tuin
Welke schoenen dragen we deze zomer?
Een tuinkamer: wat is het en waarom zou je deze willen?
Loungeset – Hoe richt ik een kleine tuin zo efficiënt mogelijk in?
Wat is handig om in de schuur te hebben?
Op zoek naar een tuinafscheiding? Dit zijn je opties!
Welke parasol past het beste bij je tuinstijl?
Waarom heb je een tuintafel nodig?
Maak je tuin lente-proof in 5 eenvoudige stappen
Do’s en don’ts bij het kopen van een zonnescherm
Een trampoline is gezond voor je kind!
Barbecueweetjes die je leven gaan veranderen
Zwanger in de zomer
Boekbespreking: Mijn tuin…

Bronvermelding

Tekst: Karin de Vroedt
© afbeeldingen: 123rf.com

lijn vadersenmoeders
BabyBaby