Landelijk Kinderboekenfestival wil liefde voor lezen aanwakkeren

Landelijk Kinderboekenfestival wil liefde voor lezen aanwakkeren

De vierde editie van Het Mooie Kinderboekenfestival reist vanaf half maart door het land, met diverse voorprogramma’s, een try out en twee festivals. Op zondag 31 mei doet het festival de Tolhuistuin in Amsterdam aan. Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 3 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit vijftien verschillende mooie kinderboeken. Door boeken tot leven te laten komen met behulp van spannende attracties, bijzondere performances en kunstzinnige verbeeldingen, wil de organisatie kinderen laten ervaren hoe leuk lezen is.

De kleinste bezoekers kunnen hun angsten en hindernissen overwinnen in een reusachtig stekelig wezen uit Waar is de draak?, samen met Prinses Arabella en de Keukenprins soepkettingen maken of moddervoeten scoren bij het boek Hup, Herman!. Oudere kinderen worden net als Ridder Lot en ridder Lans ridder voor een dag en mogen in galop op een rodeopaard. Ook kunnen kinderen ijzerdieren maken, een liefdesbrief per flessenpost versturen of meedoen aan een game-dansworkshop bij Professor S. en de verslaafde koning, om zo hun hersens fit te houden. Muziek is er tijdens een smartlappenvoorstelling bij Uit elkaar, en natuurlijk trakteert Bob Popcorn op…popcorn!

Nieuw online platform van Studio 100 met leuke ideeën voor thuiszittende families

Landelijk Kinderboekenfestival wil liefde voor lezen aanwakkeren

Alle festivalboeken staan op www.kinderboekenfestival.nl, vanaf april is ook het volledige programma hier te vinden. Aanwezige kinderboekenmakers zijn Mylo Freeman, Rick de Haas, Yvonne Jagtenberg, Martine Letterie, Martijn van der Linden, Sanne te Loo, Annejan Mieras, Linda Dielemans, Maranke Rinck en Simon van der Geest. De selectie van de vijftien festivaltitels is dit jaar gemaakt door een comité bestaande uit recensent Bas Maliepaard en boekhandelaren Merel de Vink en Joan Windzak.

Data

26 april – try out in Bibliotheek Hoogeveen
31 mei – festival in Tolhuistuin, Amsterdam
14 juni – festival in Verkadefabriek, Den Bosch

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso (Amsterdam), De Verkadefabriek (Den Bosch), de Bibliotheek Hoogeveen (Hoogeveen) en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, de Fiep Westendorp Foundation, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Gemeente Den Bosch. Het festivalbeeld is ontworpen door illustrator Jan Jutte.

Kaarten voor de edities Amsterdam en Den Bosch à €7,50 (excl. servicekosten) zijn vanaf vandaag in de voorverkoop, voor de try out in Hoogeveen kan publiek zich gratis aanmelden. Tickets voor alle drie edities zijn verkrijgbaar via www.kinderboekenfestival.nl.

Liefs Marion

Extra informatie

Neem een kijkje achter de schermen bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn
Nieuw online platform van Studio 100 met leuke ideeën voor thuiszittende families
Muizenpoepjes op de postzegels!
Oma & ik – Een invulboek voor oma’s met kleinkinderen
Kakkerlakjes vliegen de winkel uit!
Geef een prentenboek cadeau!
Oh my goody lanceert mamadagboek en planners
De leukste hebbedingen!
Thrillers van Maren Stoffels naar Amerika
Familiefilm Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn bekroond met Gouden Film

Bronvermelding

lijn vadersenmoeders

BabyBaby