Kolletje en Dirk – Taart met zomerkoninkjes

Kolletje en Dirk – Taart met zomerkoninkjesKolletje neemt haar rood-witte toversokken altijd overal mee naartoe. Als ze die aantrekt en haar naam ‘Katharina Orselia Laetitia’ zegt, gebeuren de wonderlijkste dingen. Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze allerlei avonturen.

Het is zomer en Kolletje en Dirk hebben vakantie. Ze houden een groot waterfeest in de achtertuin en alle vriendjes mogen komen. Maar een dag later regent het alweer. Gelukkig heeft tante Laetitia een idee: de zonnedans! Kolletje, Dirk en papa plukken aardbeien en maken een zomerkoninkjestaart. Meneer De Jong heeft meer trek in een oliebol. Oliebollen in de zomer, is dat niet een beetje gek? Dat willen Kolletje en Dirk wel eens proberen!

Zomaar een passage

Het is de laatste schoolweek en het is ontzettend warm weer. De zon schijnt de hele dag. In de school is het ook heel erg warm. De juffen, meesters en kinderen zitten allemaal te puffen in de klas. Ze hebben eigenlijk helemaal geen zin meer om naar school te gaan, maar ze moeten wel.
Aan het eind van de schooldag rent Kolletje naar buiten. Daar staat haar moeder al met de fiets te wachten, met Kees in het zitje voorop. Hij heeft een zonnehoedje op.
‘Hoi, mama!’
Thuis krijgt ze een ijsje. Haar zwembedje staat klaar in de schaduw van de bomen en ze gaat er meteen in. Het is leuk, want even later komt Dirk ook.

Onze mening

Een leuk voorleesboek of voor de zelflezertjes om zelf te lezen. Uitnodigende hoofdstukken, grappige illustraties en natuurlijk een leuk zomers verhaal. Leuk om mee te nemen in de koffer!

Specificaties

Titel Kolletje en Dirk – Taart met zomerkoninkjes
Uitgeverij Uitgeverij Luitingh Sijthoff
Auteur Pieter Feller
Illustrator Natascha Stenvert
Aantal pagina’s 64
Prijs 14,99 euro
ISBN 9789021016573
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer kinderboeken over feest vieren
Meer boeken van Kolletje en Dirk
Meer kinderboeken over de zomer
Baby in de zon, maar hoe bescherm je hem?
Songteksten van de leukste zomerliedjes

Geef een reactie