KinderrechtenFestival 2019

KinderrechtenFestival 2019

Het Kinderrechtenverdrag bestaat dit jaar 30 jaar. Om dit te vieren werd het KinderrechtenFestival dit jaar groots gevierd in Plaswijckpark, in samenwerking met UNICEF, Gemeente Rotterdam en Thuis Op Straat (TOS).

Kinderrechtenfestival

Maar liefst 1360 kinderen en hun ouders bezochten afgelopen zondag het KinderrechtenFestival. De kinderen konden de hele dag gratis spelen in het familiepark en op een leuke manier kennismaken met kinderrechten. Er werden binnen en buiten in totaal 30 activiteiten georganiseerd. Van een kinderrechtenbingo, sport en dans tot schminken en een waterspel. Het festival werd speciaal georganiseerd voor kinderen die te maken hebben met de gevolgen van armoede, zodat het voor hen ook een keer mogelijk was Plaswijckpark te bezoeken. Veel verschillende organisaties werkten mee aan deze dag, zoals Bforyou, DIA, DOCK, PIT010, De Katrol en Wmo Radar.

Het KinderrechtenFestival werd officieel geopend door Wethouder Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme), Suzanne Laszlo, Directeur UNICEF Nederland, Peter Steenbergen, Algemeen Directeur Thuis op Straat en Esther Duijnisveld, Teamleider Plaswijckpark.

Als bonus reikte Plaswijckpark een cheque uit voor 30 kinderfeestjes aan Thuis Op Straat. “Kinderen die normaal niet zouden kunnen komen, kunnen op deze manier ook een keer met hun vriendjes en familie hun kinderfeestje vieren in Plaswijckpark”, aldus Fred Nijveld, Parkmanager van Plaswijckpark.

KinderrechtenFestival 2019
KinderrechtenFestival 2019
Peter Steenbergen, Algemeen Directeur Thuis op straat en Wethouder Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme)
KinderrechtenFestival 2019
Peter Steenbergen, Algemeen Directeur Thuis op straat en Fred Nijveld, Parkmanager Plaswijckpark
Liefs Marion

Meer informatie

Uit en op reis
De allermooiste fietsroutes in Nederland
De voor- en nadelen van elektrisch rijden

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn vadersenmoeders

BabyBaby