Kerstfeest in het grote bos

Kerstfeest in het grote bosDe konijntjes Nina en Flip vinden iets vierkants met allerlei tekens erop. De slimme kraaien zeggen dat er TOMTE NAAR B op staat. Dat betekent natuurlijk dat tomte naar de dieren in het Grote Bos zal komen! De kraaien vertellen ook dat tomte meestal met Kerstmis komt. En de eekhoorns weten dat het kerst wordt, als men allerlei mooie dingen in de bomen hangt, een kerstmaal kookt en samen lekker eet, danst en zingt. En dat iedereen dan heel lief voor elkaar is! Overal is men nu druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. De enige die nog ontbreekt is tomte. Nina en Flip gaan op weg om hem te zoeken. Maar er trekt een sneeuwstorm over het Grote Bos en de konijnen verdwalen… Sprookjesverteller Ulf Stark en sprookjes illustratrice Eva Eriksson hebben samen een prachtig adventsverhaal gemaakt dat iedereen in een blije en vrolijke kerststemming brengt in de dagen voor Kerstmis.

Zomaar een passage

Maar de volgende dag is het ook niet stil.
De wind steekt op. Het klinkt als een geweldig orgel. De wind fluit door de spleten van het hondenhok. De bomen schudden heen en weer en er vallen dennenappels en eikels op het dak.
‘Hier heb je ook geen momenten rust,’ moppert Tomte tegen de slapende hommel.
Maar die wordt niet wakker, ook niet als Tomte hem heen en weer schudt. Ineens moet hij aan zijn grijze wanten denken, die aan de waslijn hangen.
Stel je voor dat ze weggeblazen worden, denkt hij.
Hij is bijna bij de waslijn, als de wind de wanten te pakken krijgt en met ze wegvliegt, hoog over het varkenshok en het houthok.

Onze mening

Een prachtig dik sfeervol boek met sprookjesachtige illustraties rondom het kerstfeest. Leuk om voor te lezen en de illustraties geven het boek een prachtige dromerige sfeer.

Specificaties

Titel Kerstfeest in het grote bos
Uitgeverij Uitgeverij Christofoor
Auteur Ulf Stark
Illustrator Eva Eriksson
Aantal pagina’s 104
Prijs 18,50 euro
ISBN 9789060387382
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer kinderboeken over dieren
Meer kinderboeken over konijnen
Meer kinderboeken over Kerstmis
Meer blogs over Kerstmis
Meer kinderboeken over feestvieren
Kerstmis vieren met kinderen – Een gezellig samenzijn
Songteksten van de leukste Kerstliedjes
Songteksten van de leukste feestliedjes

Geef een reactie