Ik ken al 25 paddenstoelen en bessen

paddenstoelenWeet jij hoe eekhoorntjesbrood eruitziet? Of wat het verschil is tussen een hanenkam en een trechtercantharel? En kun jij een giftige paddenstoel of bes onderscheiden van een eetbare? Björn Bergenholtz vertelt in dit boekje allerlei weetjes over 25 paddenstoelen en bessen die je in onze noordelijke streken kunt tegenkomen. En als je ook nog de duidelijke tekeningen goed bekijkt, zul je ze vast herkennen als je ze ziet. Ik ken al 25… is een nieuwe serie kleurrijke en praktische natuurboekjes voor kinderen (ook heel handig voor volwassenen trouwens!)

Zomaar een passage

Niet veel mensen kennen de bessen van de kraaihei. Toch zijn de struiken in sommige delen van Nederland niet zeldzaam, vooral in stuifzandgebieden, heide- en veengebied, en naaldbossen. Op de Waddeneilanden, in Drenthe, Zuidoost-Friesland en Gelderland kun je de bessen in de maanden augustus en september rijp zien worden tussen de puntige blaadjes. Kraaibessen zijn wel eetbaar, maar ze zijn niet zo lekker als bosbessen – een beetje bitter. Gek genoeg lusten ook kraaien ze niet, maar andere vogels wel.

Onze mening

De vliegenzwam (die van kabouter Spillebeen) herkennen, lukt de meeste ouders nog wel. Maar geldt dat ook voor de kleverige knolamaniet, of de gele koraalzwam? Met dit boekje in de buurt is het geen probleem meer! De 25 meest voorkomende paddenstoelen en bessen worden er in besproken en met duidelijke tekeningen geïllustreerd. Waar je ze kunt vinden en wanneer je ze het beste kunt zoeken, wordt ook vermeld. Leuk om mee te nemen en in de bossen eens op zoek te gaan.

Specificaties

Titel Ik ken al 25 paddenstoelen en bessen
Uitgeverij Gottmer Uitgevers
Auteur Björn Bergenholtz
Illustrator Björn Bergenholtz
Aantal pagina’s 28
Prijs 8,95 euro
ISBN 9789025752781
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk de besprekingen van andere kinderboeken
Meer kinderboeken over paddenstoelen
Meer kinderboeken over de natuur
Alles over paddenstoelen

Geef een reactie