Kakkerlakjes vliegen de winkel uit

Een Kakkerlak vinden op je deurmat… liever niet zal je denken. Het is gelukkig ook geen echte kakkerlak, maar een lief klein boekje die je kunt versturen per post. De aantrekkelijk geïllustreerde boekjes hebben uiteenlopende thema’s en bevatten korte verhalen, gedichten of recepten, verdeeld over de categorieën literatuur, culinair, jong en poëzie. Er is voor elke gelegenheid wel een passend boekje te vinden. Perfect om iemand mee te verrassen.

Oma & ik – Een invulboek voor oma’s met kleinkinderen
Nieuw online platform van Studio 100 met leuke ideeën voor thuiszittende families

Kakkerlakjes

Vorig jaar introduceerde Uitgeverij Loopvis de Kakkerlakjes en dit bleek een schot in de roos. De boekjes gaan als warme broodjes over de toonbank. En logisch, want wie wil er niet een origineel cadeautje vinden in de brievenbus?! Elk Kakkerlakje heeft verstuurallure, net als kaarten in een kaartenrek. Denk aan verhalen en gedichten om iemand een hart onder de riem te steken, iets over jarig, ziek of verdrietig zijn. Over de dood van een familielid of huisdier, over verhuizen, vrienden (of het gebrek eraan) en natuurlijk over de liefde.

Waarom een Kakkerlakje?

Marije Sietsma, eigenaresse van Uitgeverij Loopvis is het brein achter de kleine Kakkerlakjes. Waarom deze naam? Marije vertelt: “Omdat de naam enorm goed blijft plakken, omdat ze zich net zo hard verspreiden als Kakkerlakken dat kunnen én als een ode aan de onuitroeibaarheid van creativiteit.” Kakkerlakjes zijn mooi en hebberig makend, maar vooral ook een fantastische manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken met poëzie, schrijvers of illustratoren. Marije: “De uitgeverij werkt met gevestigde namen én met jong talent. Zo helpen de grote namen de jonge makers in het zadel, blijven de boekjes verrassend en origineel én bieden we starters een mooi platform.” De boekjes zijn rijk geïllustreerd, duurzaam gedrukt in Nederland en gebonden met een cahiersteek, zodat je echt iets bijzonders in handen hebt.

Kakkerlakjes

Nieuwe releases

Jong 09: Goedemorgen poes
Het eigenzinnige karakter van onze favoriete huisgenoot, liefdevol in beeld gebracht door Mies van Hout. Met prachtige poezenpoëzie van diverse dichters.

Jong 10: Morgen als ik beter ben
Een poëtisch verhaal over alles wat je weer kunt doen, als je niet meer ziek bent en in bed moet blijven. Geschreven door Sesamstraatschrijfster Floortje Schoevaart, met illustraties van beeldend kunstenaar, schrijver en illustrator Sandra de Weijze.

Literatuur 09: Na je tachtigste
Een verhaal over ouder worden, loslaten en opnieuw de liefde vinden, geschreven door romanschrijver Ricus van de Coevering. Met krachtige illustraties van debuterend illustrator Michelle Wagenaar.

Literatuur 10: Ulysses
Derde in een reeks wereldklassiekers. Eerder verschenen Pride & prejudice en De toverberg. Allemaal geïllustreerd en bewerkt door dezelfde jonge striptekenares Emma Ringelding.

Poëzie 09: Het is over
Musicaltekst van Annie MG Schmidt over een verlaten vrouw. Een lied over de (veer)kracht van de verlatene, prachtig geïllustreerd door Hannes Schievink, student illustratie in Zwolle.

Poëzie 10: Tweemaal zeven bloemen
Een boekje vol bloemige haiku’s. Ideaal voor bij – of in plaats van – een bos bloemen. Om iemand te bedanken, te geven bij een afscheid of als spijtbetuiging.

Culinair 09: When life gives you lemons
Voor al die keren dat het leven je opzadelt met een portie ellende, staat dit Kakkerlakje vol handige tips en recepten om die zurigheid in te zetten voor iets fijns… En bedenk: zonder zuur zou zoet lang zo lekker niet zijn.

Culinair 10: Gezellige hapjes
Met de recepten in dit boekje kun je het ALTIJD gezellig maken. Ook als je alleen bent. Allemaal vrolijk gepresenteerd door Eefje Wentelteefje, het geesteskind van illustrator en theatermaker Jeroen de Leijer.

Verkoopinformatie

De Kakkerlakjes kosten € 6,99 per stuk (incl. envelop). Kijk op www.kakkerlakjes.nl voor meer informatie over de boekjes en de uitgegeven titels. Er verschijnen tenminste vier keer per jaar nieuwe titels in de Kakkerlakreeks.

Meer informatie

Nieuw online platform van Studio 100 met leuke ideeën voor thuiszittende families
Landelijk Kinderboekenfestival wil liefde voor lezen aanwakkeren
Stuur je vraag in voor de Klokhuis Vragendag in het NEMO Science Museum
Doktervis “Dory” van kannibaal naar vegetariër
Mateloos populaire muizenstrontjes op de postzegel
LEGO® boxen aangewaaid op strand van Scheveningen
Oma & ik – Een invulboek voor oma’s met kleinkinderen
Thrillers van Maren Stoffels naar Amerika
Oh My Goody lanceert mamadagboek en planners
Speciale momenten vastleggen in en boek, hoe bijzonder

Bronvermelding

lijn vadersenmoeders

BabyBaby