Juiste vermaak in de auto houdt ontspannen

vakantie

Deze maand sluiten scholen hun deuren en gaan de zomervakanties van start. Veel Nederlanders gaan op zomervakantie en bijna 40% van de Nederlandse gezinnen vliegt naar de bestemming en maakt ter plekke gebruik van een huurauto. Op deze manier besparen ze hun kinderen de lange autoreis (47,9%) en zichzelf een hoop stress.
Toch gaat het er tijdens de vakantie op de achterbank van de huurauto niet altijd even rustig aan toe. Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s in meer dan 120 landen, ondervroeg ruim 1700 Nederlanders hoe ze de autoritten zo ontspannen mogelijk houden en daardoor optimaal kunnen genieten van de voordelen van een huurauto op vakantie.

Wat zijn de grootste irritaties?

Heerlijk op vakantie met je kinderen! Op de achterbank kan het er alleen heftig aan toe gaan; kinderen die verveeld raken, zeuren om snoep of constant vragen of de bestemming al bereikt is. Hoe lief je je kinderen ook vindt, ze kunnen soms behoorlijk op je zenuwen werken. De meeste irritaties ontstaan door:

1. kinderen die ruzie met elkaar maken (62,9%)
2. jengelende kinderen (57,2%)
3. huilende kinderen (44,3%)
4. kinderen die lawaai maken (43,4%)
5. kinderen die verveeld raken (38,5%)

Tips voor een lange autorit

Hoe kunnen we geld besparen?

Old-school autospelletjes nog steeds populair

Om tijdens uitstapjes met de huurauto het zonnige vakantiehumeur vast te houden, is het juiste vermaak van groot belang. Om kinderen te vermaken en irritatie te voorkomen, worden in veel vakantieauto’s ouderwetse autospellen gespeeld. “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” (65,4%) blijft populair. Maar ook het namenspel, waarbij je zoveel mogelijk dieren, voornamen of landen met een bepaalde letter noemt wordt vaak gespeeld (30,3%). “Ik ga op reis en ik neem mee” (30,2%), het tel-spel, wat simpelweg neerkomt op het tellen van zoveel mogelijk kentekens van een bepaald land, een bepaalde kleur auto, etc. (23,9%) en autobingo (22,7%) zijn ook in trek.

10 app-tips om je kinderen zoet te houden

Vaak wordt ook een tablet meegenomen (56,2%) om de kinderen te vermaken. Ga je op vakantie en neem je een tablet mee? Volgens de ouders uit het onderzoek mogen deze 10 spelletjes dan niet ontbreken:

01. Angry Birds
02. Candy Crush
03. Minecraft
04. Apps met puzzels
05. Hay Day
06. Memory
07. Subway Surf
08. Lego (city)
09. Apps om te tekenen
10. Clash of Clans

Liefs Marion

Meer informatie

Meer interessante weetjes…!
Kinderliedjes over de zomer
Kinderliedjes over de vakantie
Tips voor een lange autorit
Draai de vakantie checklist uit! (pdf)
Autostoeltjes, daar kun je veilig mee thuis komen
Regels vervoer kinderen – Wat zegt de wet hierover?
Baby in de zon, maar hoe bescherm je hem?
Low-budget doetips voor de vakantie!
Actieve vakantie met kinderen
Meer blogs over het thema ‘vakantie’

Bronvermelding

Foto: 123rf.com

lijn vadersenmoeders
BabyBaby

Geef een reactie