Jaarlijks overstappen van energieleverancier, doe jij het?

Jaarlijks overstappen van energieleverancier, doe jij het?

Elk jaar veranderen van energieleverancier, de meesten van ons doen het niet. Reeds jarenlang zitten we bij dezelfde leverancier en dat bevalt ons wonderwel. Sporadisch alle energieleveranciers vergelijken en checken wie de goedkoopste is lijkt ons te veel werk, en de paar tientjes die het ons zou opleveren niet waard. Toch lezen we in toenemende mate dat het heel wat kan opbrengen om deze overstap te maken.

Brutale verkooptechnieken

Ik moet bekennen dat ik toch ook een iet of wat negatief gevoel heb bij dergelijke overstap, terwijl dat nergens voor nodig is. Veel van dit alles heeft allicht te maken met de soms agressieve verkoop aanpak van energiebedrijven. Mensen die je simpelweg uitlachen wanneer je hen op beleefde wijze duidelijk tracht te maken geen zin te hebben in een nieuw avontuur en de intentie hebt om trouw te blijven aan je huidige leverancier.

Verkopers die je aangrijpen aan je eigen voordeur met een veel te dure energie aanbieding en je proberen verplichten om daar en dan over te stappen, zonder de kans te krijgen een weloverwogen beslissing te nemen of te overleggen met de rest van je gezin.

Jaarlijks overstappen van energieleverancier, doe jij het?

Hoe ga je hierbij zelf te werk?

Wanneer je echter voor jezelf hebt uitgemaakt om toch eindelijk de sprong te wagen en bewust te gaan kiezen voor goedkopere energie hoef je je niet te laten beïnvloeden door deze verkopers, nee, je zal je eigen onderzoek starten. Dit onderzoek kan een tocht van lange adem worden waar je zeer veel tijd mee verliest, óf je kan kiezen voor een prijsvergelijkingssite, wat nu handiger is dan ooit tevoren!

Het vergelijken van energieleveranciers is een stevige klus die je lang zoet kan houden, maar ik kwam alternatieven op het spoor. Via Overstappen.nl kan je op erg makkelijke wijze al je gegevens invullen en op deze wijze een persoonlijke top-3 van energieleveranciers verkrijgen. De besparingen die je hiermee ontdekt kunnen oplopen tot maar liefst 450,00 euro per jaar! Dan wordt dit alles meer dan de moeite waard.

Jaarlijks overstappen van energieleverancier, doe jij het?

Wij zijn er ondertussen in ieder geval van overtuigd dat het tijd wordt om hier op serieuze wijze naar te kijken, zeker nu de besparingen op dusdanig eenvoudige wijze te behalen zijn, met slechts enkele klikken. We zitten nu reeds zo lang bij eenzelfde energieleverancier dat de mogelijke besparingen naar alle waarschijnlijkheid hoog kunnen oplopen.

Laat ons weten of jij op regelmatige basis overstapt van energieleverancier. Wat zijn jouw ervaringen met energie vergelijken? Heb je zelf nog enige tips?

Meer informatie

Meer leuke weetjes

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met Overstappen.nl.

BabyBaby

Geef een reactie