Ineens heb je een gezin…

Marion MiddendorpHet zal je maar gebeuren. Je bent 45 jaar, je hebt nog geen kinderen, je bent ook nog nooit getrouwd geweest, je hebt zelfs nog nauwelijks samengewoond en dan leer je een leuke vrouw kennen. Het klikt, je wordt verliefd, je lacht samen, je denkt samen, kortom je hebt het leuk samen en ineens – van de één op de andere dag – ben je vader van een puber. Zomaar. Alsof hij uit de lucht is komen vallen. Dat valt niet mee, want je staat er mee op en je valt er mee in slaap, er is geen ontkomen aan. Want pubers gaan niet om 7 uur ’s avonds naar bed. Pubers laten zich ook niet meer zeggen wat ze moeten doen. Pubers zijn vooral heel erg aanwezig. De onze in ieder geval wel.

Ik heb respect voor mijn nieuwe lief hoe hij hiermee om gaat. Respect en soms een beetje medelijden, want de herrie hier in huis is soms oorverdovend, de chaos ook. Niks geen rustig vrijgezellenleven, waar je altijd in een serene stilte thuiskomt. Niks het alleenrecht op herrie. Hij heeft ineens een gezin en dat is echt wel iets anders dan alleen een nieuwe partner. Maar hij doet het goed. Hij is gek op onze zoon en mijn zoon is gek op hem. Hoewel hij (mijn zoon) soms gek van ons wordt. Volgens hem zijn we namelijk ‘hetzelfde’. Althans van binnen. Twee handen op één buik dus. Dat is voor mij handig, voor onze zoon wat minder. Nu zijn er ineens twee leden van de ‘pretpolitie’ (de woordkeuze van mijn zoon) en niet slechts eentje.

Zoveel mogelijk probeer ik mijn lief te betrekken bij de verzorging en opvoeding van onze zoon. Als hij wordt aangesproken op zijn gedrag of schoolprestaties, doen we dat met elkaar. Dat wil zeggen, mijn ex, mijn lief en ik, om er voor te zorgen dat we zo min mogelijk tegen elkaar worden uitgespeeld. Gelukkig kunnen mijn ex en mijn lief ook goed samen door één deur. Ik ben hier blij mee want dat had ook zeker anders gekund.

Vanavond gaan we met z’n drieën naar de schoolinformatieavond van onze puber. Volledige bezetting dus. Niet omdat dit moet, maar omdat we naar onze zoon het signaal willen geven dat wij allemaal betrokken zijn bij zijn ontwikkeling. Waarschijnlijk zullen er vanavond maar weinig kinderen zo ‘oververtegenwoordigd’ zijn maar ik prijs mij gelukkig met deze voltalligheid…

Meer informatie

Lees meer blogs van Marion Middendorp

Wie is?

Marion Middendorp is eigenaar van de sites www.vadersenmoeders.nl, www.oudersenzo.nl, www.kinderliedjes.info, www.afscheidenverlies.nl en www.zomerperiode.nl. Zij is moeder van een puberzoon, is gelukkig met haar grote liefde, werkt vanuit huis en woont half in Boskoop (bij haar partner) en half in Den Haag.
Zij schrijft hier over haar persoonlijke ervaringen.

Zin om mee te bloggen? Mail ons dan!


BabyBaby

Geef een reactie